Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Bèlgica es complica la vida

Grup F. El combinat dirigit pel català Robert Martínez es jugarà la classificació contra Croàcia

De guanyar i accedir als vuitens de final sense haver-se de jugar res en l’última jornada contra Croàcia i poder així fer rotacions i donar descans als jugadors més fatigats, a perdre contra el Marroc, deixar el grup del tot obert i haver-se de jugar la classificació per als vuitens de final contra la subcampiona del darrer mundial a Rússia, un combinat que també ha de lligar l’accés a les eliminatòries.

La selecció dirigida pel català Robert Martínez no carbura. Controla els partits amb possessió i joc posicional, però no té les idees clares per fer mal al rival. Ja va patir contra el Canadà en el primer matx que va guanyar (1-0), però ahir el Marroc la va superar gràcies a les dianes de Saïss, després d’una falta lateral servida per Sabiri amb el central incomodant Courtois (73’), i d’Aboukhlal, en el minut 93 després d’una gran jugada de Ziyech, diferencial, que ja havia marcat en el primer acte en una jugada calcada però amb Saïss molestant en posició antireglamentària.

Croàcia ha de remuntar

Els balcànics es van veure sorpresos pel Canadà, que a través d’Alphonso Davies va fer el seu primer gol en la història dels mundials tot just en la seva segona participació. La selecció dirigida per Zlatko Dalic no es va posar nerviosa i, un cop va saber controlar l’empenta rival, va imposar el seu ritme per remuntar. Kramaric (per partida doble), Livaja i Majer van fer els gols per a una Croàcia que acumula quatre punts com el Marroc, que té a l’abast l’accés als vuitens. El Canadà ja està eliminat de la cita.

BÈLGICA

0
1
Courtois
90’
15
Meunier
81’
9
Lukaku
9’
2
Alderweireld
90’
5
Vertonghen
90’
21
Castagne
90’
18
Onana
60’
8
Tielemans
30’
6
Witsel
90’
7
De Bruyne
90’
10
E.Hazard
60’
14
Mertens
30’
16
T.Hazard
75’
17
Trossard
15’
23
Batshuayi
75’
22
De Ketelaere
15’

MARROC

2
12
Munir
90’
2
Achraf
68’
25
Attiyat Allah
22’
5
Nayef
90’
6
Saïss
90’
3
Mazraoui
90’
8
Ounahi
78’
18
El Yamiq
12’
4
Amrabat
90’
15
Amallah
68’
11
Sabiri
22’
7
Ziyech
90’
17
Boufal
73’
14
Aboukhlal
17’
7
En-Nesyri
73’
9
Hamdallah
17’
GOLS: 0-1 (73’) Saïss. 0-2 (93’) Aboukhlal. ÀRBITRE: Ramos Palazuelos (Mèxic). T.G.: a Onana i a Sabiri. Vermelles: Cap.

CROÀCIA

4
1
Livakovic
90’
22
Juranovic
90’
6
Lovren
90’
20
Gvardiol
90’
19
Borna Sosa
90’
10
Modric
86’
15
Pasalic
4’
11
Brozovic
90’
8
Kovacic
86’
7
Majer
4’
14
Livaja
60’
16
Petkovic
30’
4
Perisic
86’
18
Orsic
4’
9
Kramaric
73’
13
Vlasic
17’

CANADÀ

1
18
Borjan
90’
2
Johnston
90’
5
Vitória
90’
4
Kamal Miller
90’
22
Laryea
62’
10
Hoilett
28’
13
Hutchinson
72’
3
Adekugbe
18’
7
Eustáquio
45’
15
Koné
45’
19
A. Davies
90’
11
Buchanan
90’
20
J.David
72’
9
Cavallini
18’
17
Cyle Larin
45’
21
Osorio
45’
GOLS: 0-1 (2’) Alphonso Davies. 1-1 (36’) Kramaric. 2-1 (44’) Livaja. 3-1 (70’) Kramaric. 4-1 (94’) Majer. ÀRBITRE: Andrés Matonte (Uruguai). T.G.: a Lovren i Modric; a Buchanan i Kamal Miller. Vermelles: Cap.