Mundial

Els ensurts ja eliminen

Vuitens de final. El Marroc, una de les seleccions més en forma del mundial, posa a prova una Espanya que ja es va despistar contra el Japó

Luis Enrique relativitzava la derrota d’Espanya contra el Japó en la darrera jornada de la fase de grups en una publicació a Instagram: “Ensurt o mort? Doncs serà ensurt. A vuitens!” El combinat espanyol va estar a punt d’acomiadar-se de Qatar després d’una mala segona meitat que va deixar molt enfadat el seleccionador asturià. L’ensurt va quedar en això i la selecció espanyola es va poder classificar per als vuitens de final, però a partir d’ara qualsevol errada o distracció t’envia cap a casa perquè ja no depens de ningú més.

Lluny queda el debut golejador de la roja contra Costa Rica. Aquella versió s’ha anat esvaint pel camí i ha despertat dubtes i crítiques, especialment contra el Japó. Unes crítiques de les quals s’abstrau Luis Enrique, que ahir va qualificar de “notable alt” la participació dels seus jugadors fins ara en aquesta copa del món. El cert, però, és que el tècnic asturià necessita recuperar la millor versió d’uns jugadors que van desconnectar per complet durant la segona meitat contra el Japó i no van deixar ni rastre del segell que els ha atorgat Luis Enrique.

La roja va deixar males sensacions en el darrer partit, tot al contrari del que genera el rival dels espanyols: el Marroc. L’equip de Walid Regragui va aconseguir el primer lloc en un grup amb Croàcia –subcampiona el 2018 i ja als quarts de final– i Bèlgica –tercera a Rússia–. I tot sense perdre ni un sol partit. Els africans van empatar contra els croats i van derrotar belgues i canadencs. Guiats per Hakim Ziyech, que té acompanyants de luxe com Boufal, En-Nesyri, Achraf o Mazraoui, el Marroc arriba en plena forma en aquests vuitens de final i carregat d’il·lusió. Només a Mèxic el 1986 va arribar tan lluny. Ara vol fer història amb un pas a quarts inèdit fins ara.

LA PRÈVIA

Estic convençut que farem més mèrits que Marroc. L’objectiu és jugar set partits
Luis Enrique
SELECCIONADOR D’espanya

MARROC

1
Bono
2
Achraf
6
Saiss
5
Aguerd
3
Mazraoui
4
Amrabat
8
Ounahi
15
Amallah
7
Ziyech
17
Boufal
19
En-Nesyri

ESPANYA

23
Unai Simón
2
Azpilicueta
16
Rodri
24
Laporte
18
Jordi Alba
5
Busquets
9
Gavi
26
Pedri
21
Dani Olmo
7
Morata
11
Ferran Torres
ÀRBITRE: Fernando Rapallini (Argentina). HORA: 16.00 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)