Mundial

Golejada a ritme de samba

Vuitens de final. El Brasil jugarà els vuitens de final contra Croàcia després de superar Corea del Sud per la via ràpida situant un 4-0 en el descans en un partit dedicat a ‘O rei’ Pelé

Per si algú encara tenia dubtes, el Brasil és la clara favorita per guanyar aquest mundial. Amb el permís de seleccions com ara Anglaterra, França, l’Argentina o Portugal, sí, però de moment ningú ha transmès les mateixes sensacions que la canarinha, que ahir va passar per sobre de Corea del Sud per aconseguir el bitllet per als vuitens de final, en què s’enfrontarà a Croàcia. Va ser un recital dels de Tite, que en van tenir prou amb la primera part per deixar el partit vist per a sentència amb una golejada (4-0) que per moments semblava que podria acabar sent d’escàndol, tot i que el partit va acabar 4-1.

Amb la sisena marxa

La derrota contra el Camerun en l’última jornada de la fase de grups va ser anecdòtica. Això va voler demostrar des de l’inici el Brasil, que amb Neymar ja recuperat sobre la gespa no va donar ni una sola possibilitat al combinat asiàtic. I és que la pentacampiona va sentenciar el partit per la via ràpida. Només van haver de passar set minuts perquè arribés l’1-0, de Vinícius. Raphinha, molt desequilibrant tot el partit per la banda dreta, va arribar a la línia de fons i la va cedir enrere per al del Madrid, que, amb temps per controlar, va trobar el forat entre el porter i quatre defenses (7’). L’empenta inicial va continuar i en el minut onze Raphinha va provocar un penal que Neymar, amb classe, va transformar en el 2-0 (13’).

El Brasil, que va tenir un ensurt amb un gran xut de Hwang que va desviar Alisson a córner (17’), es divertia sobre la gespa. I això és sinònim de gols, perquè la capacitat golejadora que té aquesta selecció és inacabable. I la màgia, perquè el 3-0 el va fer Richarlison, a plaer, després d’una combinació entre Marquinhos i Thiago Silva, fent de davanters després d’una acció a pilota aturada (29’). Per arrodonir una primera part magistral, en el 37’ va arribar el 4-0 en un contraatac que va acabar de volea Paquetá després d’una gran assistència de Vinícius.

En el descans, el Brasil ja ho tenia tot fet. Amb una solvència descomunal que li va permetre el luxe d’abaixar les revolucions en la segona part per evitar lesions que li compliquin el somni de tornar a ser campió. Això sí, només va abaixar les revolucions en atac, buscant més els detalls individuals que no pas el joc col·lectiu mostrat en la primera part. I és que si una cosa va tornar a demostrar el Brasil és que el sacrifici defensiu és innegociable. Inevitablement, però, els brasilers van tenir algunes desconnexions en defensa que va saber aprofitar Corea del Sud per gaudir de molt bones ocasions. Alisson va estar imperial evitant els gols de Son, Hwang i Gue-sung Cho, però no va poder fer res per evitar el 4-1 definitiu. El va fer Paik, format al Barça i amb passat al Girona –a través del Peralada quan era filial–, amb un obús impressionant des de tres quarts que va desviar lleugerament un defensa.

PER EMMARCAR

En la primera part el Brasil va signar els millors minuts fins ara del mundial

AL RALENTÍ

En la segona part el Brasil va abaixar el ritme i Paik va marcar el gol de l’honor coreà

BRASIL

4
1
Alisson
81’
12
Weverton
9’
14
Militão
63’
13
Dani Alver
27’
4
Marquinhos
90’
3
Thiago Silva
90’
2
Danilo
72’
24
Bremer
18’
5
Casemiro
90’
7
Paquetá
90’
11
Raphinha
90’
10
Neymar
81’
21
Rodrygo
9’
20
Vinícius
72’
26
G. Martinelli
18’
9
Richarlison
90’

COREA DEL SUD

1
1
Seung-gyu K.
90’
15
Moon-hwan K.
90’
4
Min-jae K.
90’
19
Young-Gwon K.
90’
3
Jin-su K.
45’
14
Chul Hong
45’
10
Jae-Sung Lee
74’
18
Kang-In Lee
16’
5
Woo-Young J.
45’
13
Jun-ho Son
45’
6
In-Beom H.
65’
8
Seung-Ho Paik
25’
11
Hee-C. Hwang
90’
7
Son
90’
9
Gue-sung Cho
80’
16
Ui-Jo Hwang
10’
GOLS: 1-0 (7’) Vinícius. 2-0 (13’) Neymar, de penal. 3-0 (29’) Richarlison. 4-0 (37’) Paquetá. 4-1 (76’) Seung-Ho Paik. ÀRBITRE: Clement Turpin (França). TARGETES. Grogues: A Woo-Yong (44’), de Corea del Sud. Vermelles: Cap.