Mundial

El Marroc fa història i situa Àfrica a les semifinals d’un mundial

La selecció del Marroc va confirmar que és la gran revelació del mundial de Qatar després de superar per la mínima Portugal (1-0). El combinat dirigit per Walid Regragui s’ha convertit en la primera selecció del continent africà que es classifica per unes semifinals del màxim torneig de seleccions, una fita que ha aconseguit després de quedar primera d’un grup on també hi havia Croàcia, Bèlgica i Canadà, i de superar als penals en els vuitens de final a Espanya. Una diana del davanter del Sevilla En-Nesyri, que va rematar amb el cap una centrada d’Attiyat Allah ha estat suficient per decantar la balança. La gran defensa marroquina, un gran Bono i la falta de punteria dels atacants portuguesos hi han posat la resta.

El partit ha començat amb els dos equips disposats a iniciar un intercanvi de cops i amb Portugal còmode en aquest escenari. Joao Félix ha estat el primer en avisar amb una rematada en una gran posició després d’una centrada de Bruno Fernandes però Bono ha refusat el perill mostrant uns bons reflexes (4’). El Marroc també ha intentat córrer i ha inquietat mínimament la defensa portuguesa amb dues rematades d’En-Nesyri a centrada de Ziyech que han marxat a fora (6’ i 26’). Als de Fernando Santos els costava generar futbol ofensiu però en el 31 Joao Félix ha estat a punt de fer el 0-1 després de caçar un refús de El Yamiq i provar un xut que ha topat amb el propi central del valladolid i ha acabat al lateral de la xarxa (31’).

Els lleons de l’Atlas no s’han empetitit en cap moment tot i els recursos portuguesos i amb les seves armes han pogut fer l’1-0. Primer Amalah no ha rematat en bona direcció una centrada d’Attiyat Allah (35’) però En-Nesyri, poc després, no ha perdonat aprofitant una nova centrada del lateral esquerre que suplia Mazroui, lesionat. L’espigat ariet del Sevilla ha rematat amb el cap avançant-se a una mala sortida del porter Diogo Costa fent esclatar d’alegria a tots els aficionats marroquís (42’).

El gol ha deixat tocat Portugal però Bruno Fernandes s’ha posat l’equip a l’esquena per mirar d’empatar ja abans del descans. I el mitjapunta del Manchester United ha estat ben a punt de fer-ho quan ha engaltat tal com venia una assistència de Dalot al vèrtex, molt escorat. El llançament del talentós futbolista s’ha estavellat amb el travesser de Bono (45’).

La segona part ha estat gairebé un monòleg portuguès ja que el Marroc s’ha dedicat a defensar-se sense generar espais però a córrer a la contra sempre que podia gràcies a l’envejable físic de Ziyech, Ounahi o Boufal. El Yamiq ha estat a punt de fer el segon en una falta lateral servida per l’extrem del Chelsea (50’), però Portugal de fer l’empat a través de Gonçalo Ramos, que no ha rematat bé amb el cap una centrada exquisida d’Otávio (58’), o després d’un bon colpeig de Bruno Fernandes des de la frontal de l’àrea (64’), o en una de claríssima de Joao Félix que Bono ha enviat a corner amb la punta dels dits de manera brutal. El jugador de l’Atlético havia rebut de cares de Cristiano Ronaldo però l’ex del Girona ha intervingut de manera providencial (83’).

A les acaballes, amb el Marroc tancat a la seva pròpia àrea, Cristiano Ronaldo ha tingut una ocasió quan ha rebut una passada a l’espai de Bruno Fernandes però la seva rematada al pal curt l’ha aturat molt bé Bono, un heroi pel seu país (91’). Aboukhlal ha pogut fer la sentencia a la contra però no ha decidit bé davant de Diogo Costa (96’), i Pepe la darrera, amb una rematada de cap en boca de gol que ha sortit a fora per molt poc (97’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)