Mundial

Supervivència francesa

França disputarà les semifinals del mundial després de tombar Anglaterra, que va fer mèrits per classificar-se

Giroud rescata França, mentre que Harry Kane falla un penal que podria haver enviat el duel a la pròrroga

La campiona s’aferra a la tercera estrella. França va fer un exercici de supervivència contra Anglaterra per acabar guanyant-se el bitllet per a una nova semifinal del mundial. La galàxia de talent francès sempre troba la manera de decantar la balança cap al seu costat, fins i tot quan no juga el seu millor partit i el rival fa mèrits per mantenir-se amb vida uns minuts més. I no passa res si Benzema, Pogba o Kanté falten a la cita. Deschamps troba altres actors que fan un pas endavant com Tchouaméni, que fa un any era un desconegut, o Giroud. El davanter del Milan no va marcar ni un gol l’any 2018, però ha acceptat el repte de substituir el Pilota d’Or i erigir-se en un dels herois bleus. A Qatar es va convertir en màxim golejador històric de la selecció fa tot just uns dies. Ahir, va aparèixer en el moment just.

L’equip de Deschamps va patir contra una Anglaterra que es plantava als quarts de final com una de les màximes golejadores, amb jugadors en forma i amb un Harry Kane que es va alliberar contra el Senegal amb el seu primer gol. El capità acabaria sent el desgraciat protagonista del duel. Tothom es preguntava de què seria capaç Mbappé, que venia de firmar un doblet, però va passar desapercebut i Tchouaméni va decidir robar-li el protagonisme amb un golàs. El migcampista va rebre una esfèrica a la frontal i no s’ho va pensar dues vegades per engaltar un xut impossible per a Pickford. Els francesos celebraven el gol. Els anglesos reclamaven una falta prèvia d’Upamecano sobre Saka. La polèmica va estar present, ja que el VAR va revisar un possible penal sobre Kane, però la falta es va produir fora de l’àrea. El capità, que va estar a punt d’empatar abans del descans, va posar-se l’equip a l’esquena i va tenir el seu moment. Només de començar la segona meitat, Tchouaméni va fer caure Saka dins l’àrea. Kane no es va posar nerviós i va enganyar el seu company al Tottenham, Lloris, per empatar. També va igualar Rooney com a màxim golejador anglès amb 53 dianes.

Però parlant de màxims golejadors, Giroud va decidir rescatar França. Griezmann va penjar un pilota dins l’àrea i el davanter va poder rematar. L’esfèrica va fregar en l’espatlla de Maguire i es va colar dins la porteria. En l’acció següent, Theo va atropellar Mount dins l’àrea. El VAR va avisar el col·legiat: penal. Harry Kane tenia l’oportunitat de reviure el seu país, però aquest cop va enviar la pilota per damunt del travesser. Els three lions quedaven eliminats de la manera més cruel i dramàtica. França veu més a prop el 18 de desembre. Només la revelació del torneig, Marroc, pot barrar-li el pas.

SOLUCIONS

Amb Mbappé absent, França va aferrar-se al col·lectiu i a l’èpica per vèncer

DESGRÀCIA

Kane va igualar Rooney amb 53 gols, però el penal fallat va acabar pagant-se car

ANGLATERRA

1
1
Pickford
90’
2
Walker
90’
5
Stones
98’
7
Grealish
3’
6
Maguire
90’
3
Shaw
90’
4
Rice
90’
8
Henderson
79’
19
Mount
11’
22
Bellingham
90’
17
Saka
79’
10
Sterling
11’
9
Kane
90’
20
Foden
85’
11
Rashford
5’

FRANÇA

2
1
Lloris
90’
5
Kounde
90’
4
Varane
90’
18
Upamecano
90’
22
Theo
90’
14
Rabiot
90’
8
Tchouaméni
90’
7
Griezmann
90’
10
Mbappé
90’
11
Dembélé
79’
20
Coman
11’
9
Giroud
90’
GOLS: 0-1 (17’) Tchouaméni.1-1 (54’) Kane, de penal. 1-2 (78’) Giroud. ÀRBITRE: Wilton Sampaio (Brasil). TARGETES. Grogues: Maguire (89’), d’Anglaterra; Griezmann (43’), Dembélé (47’) i Theo (82’), de França. Vermelles: cap.