Mundial

Luis de la Fuente: “Luis Enrique ha fet una feina fantàstica”

El nou seleccionador espanyol ha estat presentat aquest migdia

Després que dijous es fes oficial que Luis Enrique no continuaria al capdavant de la selecció espanyola –l’asturià acabava contracte després del mundial i no ha renovat– la federació espanyola va anunciar que Luis de la Fuente, fins ara seleccionador de la selecció espanyola sub-21, assumiria el càrrec fins al 2024 després de la pròxima Eurocopa. Aquest migdia De la Fuente ha estat presentat oficialment i lògicament el nom de Luis Enrique ha estat present en bona part de la roda de premsa, tant en les preguntes a Luis Rubiales com al nou seleccionador Luis de la Fuente. Rubiales, president de la federació espanyola, no ha volgut donar grans detalls sobre l’adeu de Luis Enrique. “La relació amb ell és magnífica, però des de la federació creiem que s’ha acabat una etapa i volem apostar per un nou projecte. Sempre vam dir que no parlaríem de la seva continuïtat fins després del mundial i així ha estat. Ell no ens ha comunicat que volgués continuar”, ha comentat únicament Rubiales.

Durant la roda de premsa de presentació, Luis de la Fuente ha parlat de la seva relació amb Luis Enrique. “Vull posar en valor la gran feina que ha fet Luis Enrique en aquests anys, en què hem tingut una relació molt propera. Li agraeixo molt. Ens hem enviat missatges aquests dies i m’ha felicitat per ocupar el càrrec”, ha comentat el nou seleccionador espanyol, que ha opinat poc de l’últim mundial i només ha volgut dir que “Luis Enrique va convocar els millors. Ha fet una feina fantàstica, però a vegades un resultat se t’escapa perquè passen coses incontrolables en el futbol”. Sobre el seu perfil i el que ha de tenir la selecció De la Fuente ha estat clar. “El sistema es pot canviar però el model és innegociable. Respectant això es poden fer passes endavant en les transicions i altres aspectes del joc. Sempre defenso el talent individual, que ha d’estar al servei de l’equip. Els jugadors han de tenir llibertat, però en benefici del col·lectiu. El que hem de buscar és la millor versió de cada jugador”, ha comentat De la Fuente, que ha insistit molt en què vol que la selecció espanyola sigui “un equip”.

En l’acte de presentació de Luis de la Fuente també hi ha participat el català Albert Luque, nou director de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)