Mundial

Luis Enrique: “Ara se m’obren infinitat de possibilitats”

El tècnic asturià ha parlat per primera vegada després de deixar de ser el seleccionador espanyol

Luis Enrique va deixar de ser oficialment el seleccionador espanyol el passat dijous, un cop la federació espanyola va prendre la decisió de no renovar el seu contracte després de l’eliminació en els vuitens de final del mundial contra el Marroc. El tècnic asturià no ha ofert cap roda de premsa de comiat, però aquesta nit ha trencat el seu silenci en una entrevista de Twitch amb Ibai Llanos, en què ha valorat la seva tasca al capdavant de la selecció espanyola.

L’adeu

“Han estat dies intensos des que vam tornar. Després de l’Eurocopa em van dir de renovar però els vaig dir que en parléssim després del mundial que tenia més sentit, perquè no volia que m’haguessin de fer fora i indemnitzar. I ara em van comunicar que no hi hauria oferta de renovació i no hi ha més. Jo pensava que hauria de prendre una decisió però no ha calgut. Especular amb què hauria passat si m’ofereixen la renovació no té sentit. Ara he acabat l’etapa a la selecció i ara se m’obren infinitat de possibilitats. És el moment de desconnectar una mica i reflexionar sobre el que vindrà.”

El proper pas

“Ara em veig amb ganes i força d’agafar un club. La selecció ha estat un somni, però ara vull un club. Si no ve res molt interessant en principi esperaré fins la temporada que ve. De moment em centraré en les meves aficions i seguiré el futbol de molt a prop.”

La feina feta

“En les competicions de seleccions com el mundial en 90 minuts se’n pot anar tot en orris. És obvi que no fem un bon partit contra el Marroc, però jo estic content del que hem fet en aquests quatre anys. Crec que hem generat il·lusió per la selecció perquè ho hem notat de primera mà. Ho podríem haver fet molt millor, per descomptat, però la meva feina és prendre decisions.”

La convocatòria

“És un debat en el qual ni entro. Mai pots satisfer a tothom. Hem escollit, conjuntament amb el cos tècnic perquè el 95 per cent de les decisions són consensuades, els jugadors que crèiem que s’adaptaven millor a la nostra idea.”

Un sector en contra?

“No m’interessen ni m’importen aquestes coses. Si és el cas que algú no anava amb la selecció espanyola per mi és un argument molt pobre.”

Luis de la Fuente

“El felicito i estic molt content per ell. És un tècnic molt preparat i es mereix tot el que li passi. Ha estat un plaer aquests anys que hem treballat junts”.

Els streamings

“M’ha sorprès i m’ha agradat tenir contacte directe amb la gent. No tenia expectatives i era un experiment per saber si la gent volia un altre punt de vista de la selecció. L’objectiu no era suprimir els mitjans de comunicació. Però tenia ganes que la gent em veiés com sóc”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)