Mundial

El campió i la revelació

Semifinals. França aspira a encadenar la segona final de copa del món, de la qual defensa el tron, contra un Marroc que no es conforma i que somia

Tot pot passar en el futbol i aquest mundial ho ha tornat a palesar. Marroc, número 22 del rànquing FIFA, una selecció que no havia passat mai a la història dels vuitens de final en una copa del món, disputa aquesta nit una semifinal. És, de fet, el primer combinat africà que arriba a aquesta estació en una competició mundialista, en la qual se les haurà amb l’actual campió, França. Un duel que a priori podria semblar desigual, encara que els antecedents ja han demostrat que no ho serà, perquè els lleons de l’Atles no són a un pas de la final per casualitat. La revelació, dirigida per Walid Regragui, s’ha desfet pel camí de potències com Bèlgica (2-0), Espanya (0-0, 3-0 als penals) i Portugal (1-0), i té arguments per continuar somiant: un sistema defensiu en què l’ordre i el desplegament són la base, amb individualitats importants com Bono sota els pals i Amrabat a la medul·lar; i talent a dalt amb Achraf des del carril dret, amb Onahui, Zyech i Boufal, a tres quarts, i En Nesyri a la punta de llança. “Encara tenim gana i no estem cansats”, va dir ahir en la prèvia Regragui. “Si ens acontentem amb la semifinal no haurem trencat aquesta frontera. Som aquí per guanyar el mundial. Pot semblar una bogeria, però és el que busquem.” El tècnic, que no es conforma, té els dubtes dels defenses Mazraoui, Saiss i Aguerd i la baixa per sanció de Cheddira.

També té dubtes Didier Deschamps, ja que ni Rabiot ni Upamecano van entrenar-se ahir. “El Marroc té una bona organització, molt racional, en què els seus jugadors es troben còmodes i en això basen la seva força. Ho hem analitzat i intentarem crear-los problemes”, va dir el preparador dels bleus, els màxims favorits al títol, que repetirien, fet que en la història només han estat capaços de fer Itàlia (1934 i 1938) i Brasil (1958 i 1960). Mbappe, màxim golejador del torneig amb 5 dianes juntament amb Messi, és la seva principal arma.

4 Partits guanyats 3

0 Partits empatats 2

1 Partits perduts 0

10 Gols a favor 5

4 Gols en contra 1

Si ens acontentem amb la semifinal no haurem trencat aquesta frontera. Volem el mundial
Walid Regragui
ENTRENADOR DEL MARROC
Tenen una bona organització, es troben còmodes i en això basen la seva força
Didier Deschamps
ENTRENADOR DE FRANÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)