Mundial

El podi també té un gran valor

Final de consolació. Croàcia i el Marroc es disputen el tercer lloc en el penúltim partit del mundial de Qatar

El mundial de Qatar està arribant al final, i és que aquesta tarda (16 h) es disputarà el penúltim partit, la final de consolació. Abans de qualsevol partit per a decidir el tercer i quart lloc d’una competició és quan apareix un dels grans tòpics del món de l’esport: és el partit que ningú no vol jugar. Ara bé, que li diguin a Alemanya, a Espanya, a Anglaterra o al Brasil i a veure si no voldrien la seva eliminació més prematura del previst per haver arribat fins aquí. I és que el mundial, segurament pel fet de disputar-se cada quatre anys, trenca amb qualsevol d’aquests estereotips. Perquè és cert que quedar tercer o quart potser no serà recordat durant gaire anys pel gran públic, però és una fita que no gaire seleccions poden dir que han aconseguit alguna vegada en la seva història. I si, com és el cas, el partit és entre dues seleccions poc acostumades a aconseguir grans resultats a escala mundial com Croàcia i el Marroc, doncs encara més. Cert és que entre uns i altres hi ha diferència, i és que els croats empitjoraran el subcampionat de fa quatre anys, mentre que els marroquins segellaran la millor classificació de la història d’un combinat africà.

Volen la medalla

Pel valor que té la tercera posició, és d’esperar que els onzes de Croàcia i el Marroc s’assimilin força als que van utilitzar en les semifinals, i és que ahir els dos tècnics van deixar molt clar que volen la tercera posició. “És un gran partit per a nosaltres. Ja vam aconseguir una segona posició i és diferent, però lluitarem per una medalla. Tampoc serà com la del 1998, que va ser la primera, però significa molt per nosaltres”, va dir el seleccionador croat Zlatko Dalic. En la mateixa línia es va mostrar el seleccionador marroquí, Walid Regragui, en la roda de premsa prèvia: “Havíem jugat sis partits del mundial en els últims 20 anys i ara jugarem el setè d’aquest. Seria molt important aconseguir una medalla de bronze que encara posaria més alt el llistó.”

El partit pel tercer lloc ha tingut una designació polèmica, i és que el xiularà el qatarià Abdulrahman Al-Jassim. “És un risc. Només espero que després del partit no parlem d’ell”, va dir Zlatko Dalic.

CROÀCIA

1
Livakovic
2
Stanisic
6
Lovren
20
Gvardiol
19
Borna Sosa
10
Modric
8
Kovacic
13
Vlasic
7
Majer
4
Perisic
14
Livaja

MARROC

1
Bono
2
Achraf Hakimi
20
Dari
18
El Yamiq
25
Attiyat Allah
4
Amrabat
8
Ounahi
15
Amallah
7
Ziyech
17
Boufal
19
En-Nesyri
ÀRBITRE: Abdulrahman Al-Jassim (Qatar). HORA: 16 h (Gol mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)