1a divisió

Un duel, de nou, de primera

L'Espanyol i el Girona es retroben a l'RCDE Stadium (21h)

El 2023 s’enceta amb un altre duel català, aquesta vegada entre l’Espanyol i el Girona a l’RCDE Stadium, a les nou del vespre. El partit està carregat d’al·licients entre dos conjunts que arriben a la cita en un bon moment. L'Espanyol, que necessita el triomf per sortir de la zona de descens després de les victòries del Cadis i el Celta, s'ha de fer fort a casa. Els gironins, amb la baixa sensible d’Oriol Romeu, volen continuar amb la bona ratxa de victòries dels últims anys; de fet, el Girona encara no coneix cap altre gust que no sigui el de la victòria al feu blanc-i-blau. 

Punts necessaris

Bona part de la salvació per a tots dos equips passa pels partits a casa. L’Espanyol, dels set partits que ha disputat a l’RCDE Stadium, només ha aconseguit cinc punts i tan sols un triomf. És el tercer equip amb pitjors registres, només el superen l’Elx, cuer, i el Sevilla, immers en zona de descens. Això no obstant, l’equip blanc-i-blau va mostrar una bona millora davant de l’afició en l’últim duel al seu feu. La copa va servir per tornar a connectar l’aficionat periquito amb l’equip; va ser en forma de remuntada i decisió a les àrees contra el Celta (3-1).

D’altra banda, el Girona té problemes per puntuar a domicili. Juntament amb el Cadis, és el sisè equip amb un pitjor balanç de resultats a camp rival. Ha sumat cinc punts en set partits. Com l’Espanyol en el darrer partit a domicili de la lliga, els gironins van mostrar una millora notable aconseguint el primer triomf a feu contrari contra l’Elx (1-2).

Baixes al pivot

El Girona i l’Espanyol tenen una cosa en comú, els dos conjunts no podran disposar d’una de les seves figures més importants al mig del camp. La més significativa és la d’Oriol Romeu per al Girona, ja que el català havia disputat tots els minuts possibles des que va fitxar pels vermell-i-blancs. El d’Ulldecona és baixa per acumulació de targetes, i això obre nous fronts en l’onze de Míchel. En la roda de premsa prèvia al partit, el tècnic madrileny va donar les possibles solucions. “Tenim moltes possibilitats per fer jugar altres jugadors. Ramón, Yangel i fins i tot l’Aleix, que pot jugar alliberat al pivot”, va dir el madrileny.

Per contra, l’Espanyol tampoc podrà comptar amb Vini Souza per una expulsió al Camp Nou contra la qual el club havia recorregut al Comitè de Competició, i que aquest ahir va desestimar. Ara el club haurà de decidir si va al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) per recórrer contra la decisió de mantenir el partit de sanció al migcampista brasiler. Així doncs, l’equip de Diego Martínez es queda sense pivots defensius naturals. La nova aposta pel jugador de la base Roger Martínez o la polivalència de Calero són dues de les opcions per les quals el tècnic pot optar. També pot posar més qualitat amb la distribució de la pilota amb Darder, Villahermosa o Edu Expósto. Per al partit d’aquesta nit, els locals també tindran les baixes ja conegudes de Keidi Bare i Pol Lozano, exjugador del Girona la temporada passada.

Lluita de primera

El duel català, en el seu últim capítol el curs 2020/21, va deixar un gust amarg amb tots dos equips a segona divisió i en plena pandèmia. Un estadi buit i dos equips que vivien en dues realitats diferents: el líder, l’Espanyol, i el Girona, que lluitava per sortir de baix. Avui el derbi torna a primera i s’espera una entrada molt bona per presenciar un gran espectacle del futbol català.

REDUINT LA LLISTA

Míchel només tindrà les baixes d’Ibra, Reinier, Juanpe i Oriol Romeu, sancionat

ENTREBANCS AL MIG

L’Espanyol té les baixes dels pivots defensius Vini Souza, Pol Lozano i Keidi Bare

Desplaçament vermell-i-blanc

A.M.

Prop de sis-centes persones presenciaran aquesta nit el partit del Girona a l’RCDE Stadium contra l’Espanyol. Els aficionats gironins s’han mobilitzat per presenciar, de nou, un derbi català contra l’Espanyol. En un dels desplaçaments més pràctics de l’any, el club blanc-i-blau va facilitar un paquet de 628 entrades a 40 euros cadascuna. El club gironí va facilitar un pack de 100 per a la Federació de Penyes i 25 per als socis del Girona del Jovent Gironí, la penya d’animació ubicada sempre al gol sud de Montilivi. Les entrades restants van ser sortejades entre la resta de socis i abonats que van apuntar-se a la llista. El club també ha facilitat que els socis puguin desplaçar-se en un bus organitzat pel Girona amb un cost de 17 euros per persona. El gruix més importants d’aficionats, però, es mobilitza pel seu propi compte i s’espera que hi hagi aficionats gironins que s’hagin espavilat per tenir entrada i siguin presents a Cornellà.

L’Espanyol, un equip de reacció

A.M.

En l’últim compromís del conjunt de Diego Martínez, contra el Celta, es va poder veure una de les virtuts d’aquest equip: les segones meitats. En els divuit partits disputats, l’equip blanc-i-blau ha marcat 24 gols, 20 dels quals han estat després de la represa. Joselu, Darder, Melamed o Braithwaite són els especialistes a perforar les porteries dels rivals passada la mitja part. Moltes d’aquestes ocasions han servit per sumar un punt, com al Camp Nou, o per ser a vuitens de final, com en l’últim triomf de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)