1a divisió

El Madrid no dormirà líder

El Real Madrid no dormirà líder. El conjunt entrenat per Carlo Ancelotti ha perdut aquesta tarda (2-1) al feu del Vila-real i dona l’oportunitat al Barça d’agafar avantatge en el lideratge demà (21 h) al Metropolitano. Ha estat millor el conjunt orientat per Quique Setién, liderat per un sensacional Gerard Moreno, davanter, extrem, mitjapunta i gairebé mig centre, i s’ha acabat imposant tot i que l’equip blanc ha acabat el partit amb un dels seus habituals finals a l’atac.

En la primera part, els groguets han estat còmodes, i han generat ocasions, sent la més clara un cop d’esperó de Coquelin al pal, però no han encertat. Sí ho han fet després del descans, via Yeremy Pino (47’) que ha obert la llauna. El resultat del duel, d’alt ritme en tot moment, ha fet despertar el Madrid, que ha començat a collar i s’ha trobat amb un penal de VAR, que absolutament ningú havia vist per mans de Foyth i que vista la repetició, també és discutible. L’ha marcat Benzema (60’) que ha empatat l’enfrontament. I tot seguit, un altre penal, aquest sense VAR i ara favorable al Vila-real, també per mans més clares, però també més que discutibles. I és que l’àrbitre li ha xiulat infracció a Alaba que ha tocat amb les mà una pilota just quan ha relliscat i, de fet, ha intentat no tocar la pilota. La pena màxima l’ha anotat Gerard Moreno (63’), el que ha estat el gol definitiu.