1a divisió

En l’ull de l’huracà

Real Madrid. Contra el Mallorca, Vinícius va tornar a ser el centre d’atenció per les seves picabaralles

El gran protagonista en els darrers partits del Madrid és, indubtablement, Vinícius Júnior. I no precisament per haver destacat per les seves qualitats futbolístiques en el terreny de joc. Ben al contrari. El brasiler és en l’ull de l’huracà per les seves constants picabaralles amb els rivals amb els quals s’enfronta i pels insults racistes que està rebent en cada estadi que visita.

Diumenge, a Son Moix, la història es va repetir. Vinícius continua immers en una polèmica que sembla que no té fi. Com es preveia, no va ser un partit gens plàcid per al brasiler, que des del xiulet inicial se les va heure amb Maffeo i Raíllo per una picabaralla que ve de la primera volta. El Mallorca, que es va imposar per la mínima i va despenjar l’equip blanc en la lluita per la lliga, se’n va anar al descans amb avantatge en el marcador gràcies a un gol en pròpia porta de Nacho. En aquest mateix instant, el brasiler en va tornar a fer de les seves, fent cas de totes les provocacions i oblidant-se per complet del que ha de fer un futbolista professional al camp. Primer, Vinícius va protagonitzar una trepitjada a Maffeo dins l’àrea del Mallorca sense cap justificació i, després, va fer un gest lleig cap a la graderia, assenyalant-se l’escut mentre enfilava el camí cap al túnel de vestidors. Una acció que va incomodar l’afició del conjunt balear, que no va dubtar a recriminar-li-ho durament. Vinícius se’n va anar al descans amb targeta groga i es perdrà el proper partit de lliga, contra l’Elx, per sanció. En la segona meitat, va ser Raíllo qui va convidar el brasiler a fer un petó a l’escut del Mallorca.

Ancelotti, després de l’enfrontament, es va mostrar molt molest amb el que està passant amb el brasiler, que va rebre 10 de les 29 faltes que va fer el Mallorca: “Tot el que passa no és culpa seva. Ell només vol jugar a futbol. Hi ha un ambient que el provoca, rivals que el pressionen i li fan falta. Cal canviar el focus”, va assegurar el tècnic italià.

Història que ve de lluny

L’11 de setembre del 2022 va ser el punt d’inflexió, quan el Mallorca va viatjar al Bernabéu. Allà, Aguirre, des de la banqueta, va cridar “Pega-li!, pega-li!”, desesperat perquè algú el frenés. Vinícius ho va sentir i, sense dubtar-ho un segon, li ho va anar a retreure. En aquell partit, se les va heure amb Raíllo, Jaume Costa, Maffeo, Valjent..., fins que va marcar i ho va celebrar ballant. Molts van interpretar aquesta celebració com una provocació. Unes setmanes després, es disputava el derbi madrileny al Metropolitano, i molts temien que marqués i ho celebrés de la mateixa manera. Però el focus es va traslladar a la prèvia del partit, quan va aparèixer un ninot amb la samarreta del brasiler penjat en un pont de Madrid. Des d’aleshores, s’ha convertit en el protagonista cada cop que toca una pilota, i en objecte de burles i insults racistes. No hi ajuden gens, però, les seves constants provocacions amb tothom qui es troba.

Des que és tan mediàtic, els seus números han baixat en picat. Encadena vuit partits en la lliga sense marcar fora de casa. Cap gol i cap assistència. Si se centra en el que realment ha de fer, que és jugar, possiblement els insults desapareixeran i ell tornarà a trobar la seva millor versió. Ara és lluny.

El Madrid, cap al mundial de clubs

El Madrid va viatjar ahir a la tarda al Marroc per disputar el mundial de clubs. Courtois, Militão i Benzema, lesionats, no van viatjar amb l’equip i, per tant, són baixes segures per a la semifinal de demà contra l’Al-Ahly (20 h). Això sí, podrien accelerar la seva recuperació per estar disponibles per a una hipotètica final, que se celebrarà dissabte (20 h), ja que les seves lesions no són de llarga durada. També s’han quedat a Madrid els lesionats Lucas, Mendy i Hazard. Busquen el vuitè mundial de clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)