Més futbol

Sense sorpreses

Mundial de clubs. En un partit distès i sense ritme, més semblant a un amistós de pretemporada que no pas a la final d’un torneig, el Madrid guanya l’Al-Hilal i es proclama campió

Real Madrid 5 Al-Hilal 3

REAL MADRID:Lunin; Carvajal (Vallejo, 79’), Rüdiger, Alaba, Camavinga; Tchouaméni (Ceballos, 62’), Kroos (Marco Asensio, 74’), Modric (Nacho, 74’); Fede Valverde, Vinícius i Benzema (Rodrygo, 62’).AL-HILAL:Almayouf; Saud, Jang, AL Bulayhi, Khalifah; Cuéllar, Carrillo (Michael, 74’), Mohamed Kanno; Salem (Nasser, 74’), Marega (Ighalo, 86’) i Vietto (Al Hamdan, 86’).GOLS:1-0 (13’) Vinícius. 2-0 (18’) Valverde. 2-1 (26’) Marega. 3-1 (54’) Benzema. 4-1 (58’) Valverde. 4-2 (64’) Vietto. 5-2 (69’) Vinícius. 5-3 (79’) Vietto.ÀRBITRE:Anthony Taylor (Anglaterra).T.G.:cap.T.V.:cap.

El Real Madrid és el nou campió del mundial de clubs. No hi va haver sorpreses en la final contra l’Al-Hilal de l’Aràbia Saudita (5-3). L’equip blanc va ser ben lluny, de fet, de protagonitzar-ne cap, tot i encaixar tres gols. El campió d’Àsia, que havia eliminat contra pronòstic el Flamengo, no va ser capaç de disputar el partit al d’Europa, que en va fer prou amb una versió carrinclona, a mig gas, per clavar una mà de gols al rival i assegurar-se el títol.

El duel, doncs, no va semblar una final ni de bon tros. Les vuit dianes que hi va haver i les zero targetes que es van ensenyar en són una bona mostra, i, distès i sense ritme, l’enfrontament més aviat va recordar un amistós de pretemporada. Només al principi, el conjunt orientat per Carlo Ancelotti va estar al nivell, el temps que va trigar a marcar dos gols via Vinícius (13’) i Valverde (18’). Després, contra un adversari extraordinàriament feble en defensa i amb els únics arguments de Marega i Vietto, dos bons futbolistes amb passat en el futbol europeu, el conjunt madridista es va deixar anar. El grau de relaxació va ser tal que els saudites, clarament inferiors, van escurçar distàncies abans del descans mitjançant Marega (26’).

I la segona part va ser exactament igual que la primera: el Madrid va començar dins del partit, va anotar dos gols –un de Benzema (54’) i un altre de Valverde (58’)– i va tornar a marxar fins al final. Pel camí, Vietto, per una banda i en dues ocasions (63’ i 79’), va marcar, i també Vinícius (69’), que, com l’argentí de l’Al-Hilal i el seu company Valverde, va fer un doblet. És el cinquè mundial de clubs –creat el 2005– que el Madrid posa a les seves vitrines.

LA DADA

5
mundials de clubs
té el Madrid (2014, 2016, 2017, 2018 i 2022), que també té tres copes intercontinentals (1960, 1998 i 2002).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)