1a divisió FEF

El Cornellà guanya, onze partits després, per sortir del descens (1-0)

Els verds trenquen una dinàmica nefasta guanyant al filial de l’Athletic a casa i agafen oxigen per afrontar un tram final d’infart per la permanència

El Cornellà s’imposa per la mínima al RCDE Stadium (1-0) davant un Bilbao Athletic ja descendit i aconsegueix una victòria vital per mantenir amb vida les opcions de permanència. Un gol matiner de Mamor ha donat el triomf que treu als del Llobregat del descens.

Els verds havien de demostrar que jugaven a casa, que s’estan jugant la vida i que davant hi havia un rival ja sentenciat. I així han saltat a la gespa. Als quatre minuts, una cavalcada de Kike López per banda dreta ha acabat amb una passada a la frontal de l’àrea, on Mamor Niang ha controlat d’esquenes, s’ha girat i ha definit amb un bon xut ras que ha fregat en un rival per acabar d’enganyar al porter Padilla. Per davant des de bon començament. El panorama perfecte per trencar definitivament l’horrible ratxa de partits sense guanyar.

Ha buscat el segon el Cornellà, sobretot durant el primer temps. El mateix Mamor i Gerard Martín hi han estat a prop. Amb el pas dels minuts, ja a la segona meitat, els de Gonzalo Riutort han deixat de ser tan alegres per no deixar escapar un avantatge vital. El filial basc ha buscat l’empat, però de manera molt tímida, sense gairebé inquietar a Anacker en els 90 minuts.

El Cornellà suma una victòria absolutament fonamental. Triomf després d’onze jornades sense aconseguir-lo i tres punts que treuen als barcelonins del descens, malgrat que igualats amb La Nucía, Intercity i Atlètic Baleras, que és qui el marca. El final de temporada serà d’infart. Resten tres jornades, totes elles davant rivals directes. I les dues següents són derbis catalans. Primer, a Tarragona davant el Nàstic. Després, el Sabadell a l’RCDE Stadium. Els verds coneixen la dificultat, però estan vius i preparats per lluitar.