Champions

ESTEBAN CAMBIASSO

EXJUGADOR DE L’INTER DE MILÀ

“Aquest City és un luxe veure’l jugar”

“Estic molt content que l’Inter hagi tornat on mereix”; “Serà difícil perquè el City és una màquina, però desitjo que l’Inter guanyi la final”

El City és el gran candidat al títol i ha mostrat un nivell de joc que gairebé ningú no ha mostrat a Europa i serà difícil per a l’Inter

Esteban Cuchu Cambiasso sap bé què se sent quan estàs a només un pas d’aixecar el títol de campió d’Europa. El pivot argentí va ser un dels artífexs de l’aclamat Inter de Mourinho, equip que el 2010 va eliminar un Barça aleshores favorit en les semifinals del torneig i va superar després el Bayern de Munic amb dos gols de Diego Milito en la final disputada al Bernabéu. L’argentí va jugar deu temporades a les files del club italià, època en què també va guanyar cinc scudettos, tres copes d’Itàlia, quatre supercopes i un mundial de clubs. Ara ha atès L’Esportiu en la prèvia de la gran final.

Com veu la final de la Champions?
Estic molt content que l’Inter hagi tornat. És un fet que semblava impossible perquè la realitat econòmica i futbolística del futbol italià no ens feia pensar que això pogués passar en el present o en un futur proper. A més, per a l’Inter va ser un pas històric guanyar la semifinal contra el Milan, a qui ja s’havia enfrontat en semifinals l’any 2003, però llavors va caure a favor dels rossoneri. Ara toca una final amb un dels millors equips. El City sembla una màquina i veure’l jugar és un luxe. Però l’únic equip que pot somiar guanyar la Champions, a més dels citizens, és l’Inter, això és així.
L’Inter podria donar la sorpresa com el 2010?
La situació d’ara és diferent de la que hi havia aleshores perquè pel que fa a plantilla estava més igualat i nosaltres acabàvem d’eliminar el Barça, que era el gran candidat. També vam superar el Chelsea, que havia estat campió anglès. Crec que la diferència entre el City i l’Inter és gran. El City és un gran candidat al títol, però el futbol cal jugar-lo, cal mostrar les armes, preparar el partit, ser optimista i anar amb la il·lusió pensant que es pot guanyar. Segurament, el City ha mostrat un nivell de joc que gairebé ningú no ha mostrat a Europa i serà difícil.
Quins podrien ser els punts de partit per a Inzaghi?
Simone està tot el dia amb els jugadors i els coneix millor per saber què fer i com actuar. És difícil neutralitzar el City perquè té arribada per tot arreu, tenen un volant molt bo i un davanter centre que ha crescut moltíssim. Estic segur que Simone Inzaghi es trencarà el cap buscant un punt feble per intentar fer mal, perquè és un gran professional. Tant de bo s’emporti la Champions l’Inter, pels jugadors, per l’afició i també per l’entrenador.
Juguem a futbol ficció: qui creu que guanyaria una final entre el City de Pep i l’Inter de Mourinho?
És impossible aventurar-se. És difícil comparar moments. Han passat molts anys i en tretze anys el futbol ha evolucionat moltíssim i han canviat coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)