1a femenina

Gironines de primera

Lliga F. Cap equip gironí competeix a la màxima categoria del futbol estatal, però fins a set gironines hi juguen en diferents equips

El futbol gironí no té cap equip a primera divisió, però a la demarcació gironina, de talent no en falta. Tot i no haver-hi cap equip a l’elit, trobem gironines a la màxima categoria, i hi estan repartides en diferents equips.

No seria estrany que trobéssim més jugadores, als equips que queden més a prop (Barça i Llevant les Planes), però no és així.

A la primera plantilla del conjunt blaugrana només hi ha inscrita Laia Codina (Campllong, 2000). La defensa de 23 anys, es va formar als equips de la base del Cassà fins que va signar amb el club culer el 2014. I, tot i que va marxar cedida al Milà la temporada 21/22, l’any passat ja va tornar per defensar la samarreta blaugrana. Malgrat ser l’única gironina al primer equip, al planter n’hi trobem força més que, a poc a poc, van escalant. N’és un exemple Martina Fernández (Ordis, 2003). L’alt-empordanesa es va formar a les categories base del Girona, i amb 14 anys la va fitxar el Barça. El 2 de febrer de l’any passat va debutar amb les de Jonathan Giráldez a la màxima categoria espanyola. I a més, és una de les pioneres a estrenar la secció femenina de la Masia.

Prop del Johan, també a Sant Joan Despí, s’està consolidant a primera el Llevant Les Planes. Allà, tampoc hi falten gironines. Sota pals hi trobem Laura Coronado (Sils, 2003) i en defensa Berta Bou (Torroella de Montgrí, 1999). I tot i que aquest any no continuarà, la temporada passada les dues gironines compartien vestidor amb una tercera, Sílvia Masferrer (Castell d’Aro, 1994).

I no només trobem gironines a Catalunya. A fora, juguen repartides per Tenerife, Sevilla i Vila-real. De Torroella de Montgrí també n’ha sortit Esther Sullastres. La portera de trenta anys ja fa dues temporades que juga al Sevilla. I a Tenerife, hi trobem una altra jugadora defensiva, concretament lateral: María Estrella (Sant Feliu de Guíxols, 1994).

Curiosament, les úniques gironines de primera ofensives, juguen juntes al Vila-real. Fatou Kanteh (Banyoles, 1997) i Mar Imbergamo (Girona, 2003) , van fitxar el curs passat pel conjunt groguet.

Actualment, trobem set jugadores gironines a primera, cinc de les quals futbolistes defensives. En qualsevol cas, tot i no tenir-hi cap equip, de talent gironí i femení no en falta, a l’elit.

A L’ELIT

Actualment, set gironines juguen a la màxima categoria del futbol espanyol

REPARTIDES

Juguen al Barça, el Llevant Les Planes, el Sevilla, el Vila-real i el Tenerife
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)