Mundial

Bany de realitat

Mundial. La selecció espanyola paga cara la feblesa defensiva i cau golejada contra un Japó molt efectiu i letal en els contraatacs

Japó 4 Espanya 0

JAPÓ:Yamashita, Takahashi, Kumagai, Minami, Shimizu (Moriya, 59’), Hayashi, Nagano (Hasegawa, 59’), Endo (Sugita, 85’), Miyazawa (Fujino, 46’), Ueki (Tanaka, 68’), Naomoto.ESPANYA:Misa, Ona Batlle, Irene Paredes, Rocío Gálvez, Olga (Hernández, 46’), Aitana, Teresa (Zornoza, 72’), Alexia Putellas (Alba Redondo, 62’), Paralluelo (Esther, 82’), Hermoso, Mariona (Eva Navarro, 62’).GOLS:1-0 (12’) Miyazawa. 2-0 (29’) Ueki. 3-0 (40’) Miyazawa. 4-0 (82’) Tanaka.ÀRBITRE:Ekaterina Koroleva (estatunidenca).T.G.:Olga i Oihane.

Canadà 0 Austràlia 4

CANADÀ:Sheridan, Lawrence, Gilles, Buchanan, Riviere (Chapman, 46’), Huitema (Rose, 46’), Grosso (Schmidt, 46’), Fleming, Quinn (Smith, 78’), Leon (Viens, 64’), Sinclair (Lacasse, 46’).AUSTRÀLIA:Arnold, Carpenter, Hunt, Kennedy, Catley, Raso (Vine, 75’), Gorry (Grant, 96’), Cooney-Cross, Foord, Fowler, Van Egmond (Polkinghorne, 84’).GOLS:0-1 (9’) Raso. 0-2 (39’) Raso. 0-3 (58’) Fowler. 0-4 (94’) Catley.ÀRBITRE:Stéphanie Frappart (francesa).T.G.:Van Egmond i Arnold.

Costa Rica 1 Zàmbia 3

COSTA RICA:Solera, Coto, Benavidez, Villalobos, Del Campo, Chinchilla, Rodríguez, Villalobos (Salas, 72’), Alvarado (Pinell, 91’), Herrera, Scott (Valenciano, 85’).ZÀMBIA:Musonda, Belemu, Musase, Mweemba, Tembo, Chitundu (Mapepa, 85’), Chanda (Mubanga, 99’), Susan Banda, Katongo (Wilombe, 74’), Kundananji, Barbra Banda.GOLS:0-1 (3’) Mweemba. 0-2 (31’) Barbra Banda. 1-2 (47’) Herrera. 1-3 (93’) Kundananji.ÀRBITRE:Bouchra Karboubi (marroquina).T.G.:Alvarado, Benavidez, Del Campo, Tembo i Barbra Banda.

Rep. d’Irlanda 0 Nigèria 0

REP. IRLANDA:Brosnan, Mccabe, Connolly, Quinn, Fahey (Caldwell, 95’), Payne (Sheva, 84’), Farrelly, Littlejohn, Lily Agg (Larkin, 83’), O’Sullivan, Carusa.NIGÈRIA:Nnadozie, Alozie, Ohale, Demehin (Onome Ebi, 84’), Plumptre, Ajibade, Ucheibe, Payne, Ayinde, Kanu (Monday, 68’), Oshoala (Onumonu, 67’).GOLS:Cap.ÀRBITRE:Katia García (mexicana).T.G.:Katie Mccabe.

La selecció espanyola va rebre un bany de realitat en la que era la seva primera prova de foc. El Japó, el rival més exigent amb el qual s’havien enfrontat fins aleshores en aquest mundial, va jugar a la perfecció les seves cartes i va atropellar un conjunt que va oferir des del començament fins al final una imatge pèssima. Les nipones, amb les idees molt clares, ordenades i agressives, van saber aprofitar les mancances defensives de l’equip espanyol, van dominar el matx de cap a cap i van sentenciar ben aviat a còpia de contraatacs un partit que tenia sis blaugrana en l’onze inicial: Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Alèxia Putellas, Salma Paralluelo i Mariona Caldentey. Amb aquesta contundent derrota, la roja ha acabat segona de grup en la primera fase del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda i, per tant, s’enfrontarà en els vuitens de final amb la Suïssa de la blaugrana Crnogorcevic, primera del grup A, dissabte vinent a les 7 h (hora catalana). El Japó jugarà contra Noruega.

Inici letal

El Japó, una selecció a la qual li agrada tenir la possessió de la pilota, va demostrar que sap adaptar-se a altres contextos. Les de Futoshi Ikeda van cedir la possessió al rival i en van tenir prou amb uns contraatacs de llibre per guanyar. En la primera part, les nipones van enviar tres pilotes a l’esquena de la feble defensa espanyola i van anotar tres gols. Màxima efectivitat. Miyazawa va obrir la llauna en el minut 12, Ueki va fer el segon (29’) i un altre cop Miyazawa (40’) va accentuar el malson de les espanyoles.

Després de la represa, l’equip de Jorge Vilda no va mostrar cap símptoma de reacció, sinó que va continuar patint amb els contraatacs del Japó i Tanaka va acabar d’enfonsar la roja en el minut 82. Derrota contundent que trenca la ratxa de dues porteries a zero en els dos primers duels i que posa en evidència que l’equip espanyol encara està molt verd si vol aspirar a arribar lluny en aquest mundial.

El Canadà, cap a casa

La selecció canadenca va caure amb contundència contra Austràlia (0-4) i diu adeu al mundial. Les australianes accedeixen als vuitens juntament amb la Nigèria d’Oshoala, una altra futbolista blaugrana classificada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)