Més futbol

Laia Codina

Futbolista gironina campiona del món amb la selecció espanyola

De Campllong al món sencer

La defensa, campiona del món, té un palmarès admirable amb només 23 anys

Per gaudir de més minuts que els que ha tingut aquesta temporada al Barça, ha decidit marxar i jugarà a l’Arsenal

Campllong estava de celebració dues setmanes enrere, i no només per la festa major. Últimament se n’ha acabat parlant poc, d’elles, però Laia Codina (Campllong, 20-1-2000) estava entre les 23 futbolistes que es van penjar la medalla d’or a Sydney. De Campllong al món sencer. Laia Codina és campiona del món. I no només això. Amb 23 anys ho té tot: tres lligues, dues copes, dues Champions, dues supercopes, un europeu sub 19 i, ara, un mundial. “Nosaltres, fent conya, li diem que ja és moment de retirar-se”, explica divertit el seu oncle, Ramon Codina, que també és entrenador de futbol a Cassà. Però tot això no li ha caigut del cel, a la central. “Tot el que té s’ho ha guanyat a pols, no li han regalat ben res”, assegura Enric Mestres, conegut com a Pitxi, que va ser un dels seus entrenadors en la seva etapa com a jugadora al Cassà. “Segurament, si no hagués passat el tema de les 15, no hauria anat al mundial”, afegeix, “però va tenir la sort de ser en el moment oportú al lloc oportú”. La blaugrana no era la primera opció del ja exseleccionador espanyol Jorge Vilda, però ho va acabar sent. “Sempre està preparada, a punt. Treballa i sempre hi és. Pots comptar amb ella, que mai et decebrà”, afirma Pitxi. Aquest esperit, però, no és nou en la de Campllong. De petita ja era una “guanyadora nata” i sempre va rebutjar jugar en equips de noies perquè ella el que volia era millorar, i sabia que amb els nois ho aconseguia més. “Algun equip (femení), per convèncer-la, li deia que allà guanyaria sempre i de pallissa, i, justament, ella els deia que no perquè en allò no hi veia cap mèrit ni dificultat”, explica el seu oncle. I és que la central sempre ha estat una “líder”, segons Pitxi, i també una “inconformista”, segons un dels seus companys d’equip al Cassà i amic de tota la vida, Jordi Gumbau. “És una persona que sempre en vol més i cap a positiu”, explica el seu excompany, i recorda com havien marxat de més d’un entrenament “ben escaldats i plens de blaus” perquè a tots dos els agradava anar-hi fort i lluitar per cada pilota. “Era l’única noia de l’equip i de tota la lliga, però no hi havia cap diferència amb la resta de nois. Era i és una líder”, assegura el seu exentrenador. Tot això és el que l’ha portat a ser una de les campiones del món aquest passat mundial. “A la selecció hi va arribar una mica de rebot i ha acabat complint totes les expectatives. Perquè no només ha guanyat el mundial, sinó que ho ha fet havent jugat de titular i marcant gols, demostrant que val”, explica amb orgull el seu amic.

El Barça, la cara B

L’estiu de Laia Codina ha estat de somni, però la temporada 2022/23 no ho va ser tant. La de Campllong va tornar al Barça després de passar un any a Itàlia, cedida al Milan. L’alta competència a la línia defensiva va fer que només la veiéssim jugar en 15 partits (13 de lliga i dos de Champions), i d’aquests, només en vuit com a titular. I, a la recerca de més minuts, va decidir marxar traspassada a l’Arsenal aquest estiu. “Això de jugar tan pocs partits no li va bé, per això marxa. Sap que ja tindrà temps de tornar”, assegura Pitxi. “Ja va anar a Milà, i amb això va demostrar que al final el que li importa més és poder aprendre”, afirma el seu amic.

El somni “inimaginable” continua

La central ja ho ha guanyat tot. Els del seu voltant coincideixen que era “inimaginable” arribar a pensar, quan vestia la samarreta del Cassà, que el 2023 podria dir que ho tenia tot. I ara què? “Coneixent-la, sobretot esportivament, segur que té ganes de repetir i guanyar més. I de fer-ho sent més protagonista. A la copa del món ho ha sigut molt, però en Champions i en lliga no tant, i segur que té ganes de demostrar-ho”, comenta el seu oncle. I el seu exentrenador, Pitxi, està segur que per això ha decidit posar el rumb cap a Anglaterra. “Encara ens queden més coses per veure. Penso que ella no va allà per guanyar títols, sinó per créixer i ser millor.” Nascuda a Campllong, la Laia ha demostrat ser una “líder” “inconformista”, que sempre ha lluitat tossudament pel que volia, i per això, amb només 23 anys, pot dir, orgullosa com ho estan els del seu voltant, que ho té tot. De Campllong al món. I, ara, a Anglaterra. Com asseguren els seus, encara ens queda molta Laia Codina per veure, i, sobretot, per gaudir.

330
minuts
ha jugat en tot el mundial.
15
partits
va jugar el curs passat amb el Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)