Més futbol

Les jugadores viatgen, però negocien amb el CSD

Selecció espanyola. Les citades per Montse Tomé, sense previ avís i malgrat haver renunciat a ser seleccionades, es van concentrar a Oliva

Amenaçades per la federació espanyola i sense marge de maniobra després de ser convocades amb menys de 24 hores d’antelació, les 23 futbolistes citades per Montse Tomé –a excepció d’Esther, lesionada– van haver d’acudir a la concentració per preparar els partits de la lliga de les nacions. Va ser una jornada esperpèntica, una més. Les jugadores s’havien de concentrar a Las Rozas, però la federació va comunicar que tota l’expedició es desplaçaria fins a Oliva, a poc més d’una hora de la ciutat de València. Una maniobra improvisada per, pel que sembla, aïllar les jugadores de la premsa i dels membres de la federació assenyalats per les futbolistes. Improvisada i caòtica, ja que les afectades van haver de canviar de plans.

En terres valencianes, ja hi havia Enith Salón i Maria Méndez, del València i el Llevant. La resta de l’expedició s’hi va anar incorporant de manera esglaonada. Les sis residents a Madrid, així com tot l’staff, es van trobar en un hotel de la capital espanyola abans de volar cap a València. Les cares de les jugadores parlaven per si mateixes. Misa va ser clara quan li van preguntar si estava contenta d’haver estat convocada. “No”, va dir la portera. Entre les citades, Athenea del Castillo, una de les jugadores que es van desmarcar del comunicat. “Totes les coses que he de dir ja les vaig dir. Crec que vaig ser clara”, va assegurar la madridista. Posteriorment s’hi van incorporar Maria Pérez, Inma Gabarro, Rosa Márquez i Amaiur, a més de Lucía García i Laia Aleixandri, que venien des de Manchester.

Últimes i acompanyades

Les darreres a arribar van ser les vuit futbolistes del Barça, que també van viure una odissea. El seu avió s’havia d’enlairar a les cinc de la tarda, però una avaria va provocar que volessin amb gairebé dues hores de retard. A l’aeroport Josep Tarradellas, Alèxia Putellas, visiblement enfadada, va ser l’única que va respondre als mitjans. “Com estic? Doncs malament”, va dir. A més, quan li van preguntar per Jenni Hermoso, la de Mollet del Vallès va recórrer a la ironia. “No ho sé, diuen que és per protegir-la. Protegir-la de què? Si tot està bé, no?” També Mapi, que va renunciar al mundial, va parlar un cop aterrada a València. “Ens sentim emparades per la gent, però no per qui hauria de fer-ho. Hauríem de parlar sobre si és un lloc segur o no quan ens estan obligant a venir. La meva posició sempre ha estat molt clara; en cap moment he canviat d’opinió. Si he de triar entre anar-hi o ser sancionada, doncs haurem de venir. No sé si se solucionarà”, va dir. I també es va mostrar crítica amb la baixa de Jenni. “Protegir-la? És una pregunta que ens hem de fer tots. De què ens hem de protegir?”

Les vuit jugadores del Barça no van viatjar soles. El director esportiu, Markel Zubizarreta, i la seva mà dreta les van acompanyar. Així ho va explicar Xavi Puig, responsable del femení, als mitjans del club. “Hem cregut convenient que dues persones siguin amb elles per si tenen cap dubte o problema. He parlat amb elles. Els he dit que estiguin tranquil·les. Des del club els donem suport i no les deixarem soles”, va dir abans del Barça-Anvers.

Reunió amb Francos

A Oliva esperava el president del CSD, Víctor Francos, que es va reunir amb Montse Tomé i amb altres membres de la federació, i que també es va trobar amb les jugadores i amb Amanda Gutiérrez, presidenta de Futpro. “El que va passar ahir és inacceptable. Sentia que la meva obligació era ser al costat de les jugadores”, va dir en arribar a l’hotel.

En la reunió es va negociar una confirmació per escrit que afirmés que les jugadores podrien abandonar la concentració sense ser sancionades. A l’hora de tancar aquesta edició, encara no hi havia acord.

TROBADA

El president del CSD, Víctor Francos, es va reunir amb les futbolistes

NEGOCIACIÓ

S’intenta que les jugadores puguin abandonar la concentració sense cap sanció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)