Més futbol

Mapi i Guijarro, a casa; Andreu Camps, al carrer

Selecció espanyola. Les dues blaugrana eviten la sanció per abandonar la concentració i la federació accepta destituir el secretari general

Oliva es va convertir en l’epicentre d’una revolució que pot marcar un abans i un després en la història del futbol femení espanyol. Per primer cop, les 23 futbolistes convocades per Montse Tomé –no hi era Esther González per lesió– van conversar fins a altes hores de la nit amb el president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, per desbloquejar la situació tenint en compte la proximitat dels partits contra Suècia i Suïssa. Després d’una reunió de sis hores es va arribar a un acord, i 21 de les 23 futbolistes van decidir quedar-se a la concentració per donar un vot de confiança. Les dues jugadores que ahir al matí van abandonar l’hotel van ser Mapi León i Patri Guijarro. Les blaugrana ja no van ser presents al mundial d’Austràlia i Nova Zelanda i, des de fa un any, mantenen la seva renúncia per desavinences amb la federació espanyola. Abans de marxar, van atendre els mitjans per explicar la seva posició. “La situació per a nosaltres dues és diferent de la de la resta de companyes. No han sigut les millors formes i maneres de tornar. Això és un procés. És difícil i dur i mentalment no estem a punt”, van dir a la sortida de l’hotel. Segons va informar el CSD, cap de les dues serà sancionada per abandonar la concentració.

Acord ‘in extremis’

En aquesta reunió, es va acordar crear una comissió mixta a tres bandes amb les jugadores, la federació i el mateix CSD per activar de manera immediata els canvis estructurals que fa temps que reclamen. Aquests inclouen el desenvolupament de les polítiques d’igualtat a la llei de l’esport, impulsar avenços en la igualtat salarial i millorar la qualitat de les infraestructures. També la destitució de les persones dins de la federació més afins a Luis Rubiales. En aquest sentit, l’organisme va fer ahir el primer pas anunciant la destitució d’Andreu Camps, secretari general i mà dreta de l’expresident. Alfredo Olivares, el director de competicions, juntament amb Elvira Andrés, directora del gabinet de presidència, assumiran les funcions de forma interina fins a les eleccions del 2024.

Altres figures de l’organigrama de la federació que també podrien tenir les hores comptades són Ana Álvarez, directora de futbol femení; Rafael del Amo, president del Comité Nacional de Fútbol Femenino; Pablo García-Cuervo, director de comunicació; Rubén Rivera, director de màrqueting, i Javier Gómez, el portaveu.

Primer entrenament

La situació de Montse Tomé també penja d’un fil. La ruptura de la seleccionadora amb les jugadores és total i resulta difícil de creure que pugui continuar més enllà d’aquests dos partits. Amb aquest ambient enrarit i tens, ahir a les 17 h les jugadores es van exercitar per primera vegada sota les ordres de Tomé per preparar els duels contra Suècia i Suïssa de la lliga de les Nacions, classificatoris per als Jocs Olímpics de París del 2024. Demà a les 18.30 h s’enfronten al conjunt suec i està previst que aquest matí viatgin des de València cap a Göteborg.

ANDREU CAMPS

Cau la mà dreta de Rubiales i les seves funcions es repartiran de forma interina

MONTSE TOMÉ

La ruptura entre les jugadores i la seleccionadora és total, però ara no serà destituïda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)