1a divisió

FUTBOL

Mor Fernández Tapias, la mà dreta de Florentino Pérez al Real Madrid

Des dels anys setanta que era un dels empresaris espanyols més poderosos i rics

L’empresari Fernando Fernández Tapias (Vigo, 1938), vicepresident primer del Real Madrid, ha mort als 84 anys, segons han confirmat fonts familiars a mitjans espanyols. El directiu madridista, mà dreta durant molts anys de Florentino Pérez al club, ha estat un dels empresaris més poderosos a l’Estat espanyol des dels setanta. Va ser el propietari de l’empresa de transports Naviera F. Tapias, que va arribar a ser la més rellevant d’Espanya en el sector del petroli. Va ser també conseller de multinacionals ben conegudes de grans sectors, com ara Unión Fenosa, Viajes Marsans i Construccions OHL.

S’havia jubilat ja de la vida pública però mantenia càrrecs en més d’una trentena de societats i se’l considerava un dels homes més rics d’Espanya. En aquests últims anys els seus problemes familiars van saltar als mitjans per la demanada presentada per tres dels seus fills, que demanaven la seva incapacitat per fer-se amb l’herència del seu empori, que va acabar en mans del fill petit, Iván. Va sortirse’n gràcies a a la col·laboració del mateix Florentino Pérez.

Va entrar en el transport marí gràcies al seu primer matrimoni. Als anys noranta, amb clients com Repsol i Gas Natural, va convertir l’empresa en una de les més rendibles del sector. La va vendre per uns 660 milions d’euros però va mantenir-hi la seva capacitat d’influència. Al Madrid va formar part de totes les juntes de Florentino Pérezi des del 2009 era patró de la fundació del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)