1a divisió

Una Volta 2024 d’altura

Ciclisme. La 103a Volta a Catalunya, que es correrà del 18 al 24 de març, tindrà tres finals en alt de primer nivell: a Vallter, Port Ainé i Queralt

La duresa de l’alta muntanya i el prestigi de les arribades en altura seran de nou el segell distintiu de la Volta Ciclista a Catalunya, que entre els pròxims dies 18 i 24 de març del 2024 tornarà a portar el millor ciclisme mundial per les carreteres catalanes. La Volta buscarà el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, amb la presència dels millors equips i ciclistes del món sortint des de Sant Feliu de Guíxols. Les estacions de muntanya de FGC de Vallter i Port Ainé seran protagonistes de dues arribades d’etapa en la pròxima edició, que se sumen al ja anunciat final a Queralt. D’aquesta manera, i amb l’anunci de les arribades a Vallter i Port Ainé, es tractarà d’una 103a edició de la volta catalana que preveu tornar a ser de les més dures de la història.

Els dos ports pirinencs de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, dos grans coneguts en la història moderna de la cursa on hi han guanyat alguns dels grans noms del ciclisme internacional recent, asseguren a la cursa catalana unes etapes d’alta muntanya de prestigi, amb gran duresa i un atractiu innegable per als grans especialistes en les voltes per etapes del pilot internacional.

La vuitena a Vallter

Serà la vuitena ocasió en què Vallter serà protagonista d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Des de la seva estrena, l’any 1986, amb victòria de Juan Fernández, noms de la rellevància de Tony Rominger (1992), Nairo Quintana (2013), Tejay van Garderen (2014), Adam Yates (2019 i 2021) i Giulio Ciccone (2023) han aconseguit la victòria al cim pirinenc. Vallter és el sostre ciclista de Catalunya, un port de categoria especial que arriba als 2.150 metres i que s’ha convertit en tota una referència per al cicloturisme. Els seus més d’11 quilòmetres d’ascens des de Setcases, amb un desnivell mitjà del 7,6%, tenen senyalització vertical durant tota la pujada.

Quatre vegades

Per la seva banda, Port Ainé s’ha pujat quatre vegades abans en la història de la Volta, acollint arribades en altura en les edicions del 2021 (victòria del colombià Esteban Chaves), 2016 (una de les cinc victòries a la cursa catalana de la icona belga Thomas de Gendt) i 2013 (triomf en solitari de l’irlandès Dan Martin, que li valdria la victòria en la general final). També estava previst en l’edició del 2012, però les condicions meteorològiques van obligar a una meta a Canturri, amb victòria de l’eslovè Janez Brajkovic. Així doncs, la volta catalana tornarà a visitar Port Ainé tres anys després de la darrera visita, i tornarà a oferir als aficionats la possibilitat de gaudir dels millors ciclistes del món en una pujada colossal: un port de 18,5 km de distància, amb un desnivell mitjà de 6,8% i rampes màximes de fins al 15%.

EL PROTAGONISTA

Els aficionats podran gaudir d’una gran festa ciclista en uns escenaris excepcionals
Rubèn Peris
director de la volta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)