Més futbol

La selecció catalana amateur debuta amb empat contra el País Valencià (0-0)

Copa Regions UEFA. El conjunt dirigit per Robert Vila s'ha imposat en la tanda de penals

La selecció catalana amteur ha començat amb un empat contra el País Valencià (0-0) la fase de grups de la copa Regions UEFA. En la tanda de penals posterior, el conjunt de Robert Vila s'ha imposat per 4-5.

La primera meitat de joc ha estat més aviat gris per ambdós conjunts. Els catalans els ha faltat molta fluïdesa. El conjunt dirigit per Robert Vila no ha sabut trobar els espais en el bloc defensiu tancat que ha plantejat el conjunt amfitrió. Tant els ha costat que no han aconseguit arribar cap vegada a l’àrea. Però no ha estat només una primera part enrocada per la selecció catalans. Els valencians tampoc han xutat cap vegada a la porteria defensada per Verdejo. La possessió, això sí, ha estat dominada per l’anomenada CatUEFA. I sense ocasions de perill ni xuts, les dues seleccions han marxat al vestidor amb el 0-0 al marcador.

La segona meitat d’aquesta primera fase de grups ha començat sense canvis per cap dels dos conjunts tot i la falta d’efectivitat. Aquest segon temps ha començat millor pels catalans, que han aconseguit generar més perill deixant d’intentar crear ocasions per dins i, en canvi, optant per obrir camp i centrar pilotes. Amb molt més control, els de Robert Vila han canviat el guió del partit fent que cada jugada semblés que podia acabar en celebració pels catalans. Arribats al primer quart però, l’equip del País Valencià ha espantat els visitants amb una contra que, finalment, ha quedat invalidada abans del tir a porteria per fora de joc. I el guió tornat canviar una mica, retornant a la calma i les poques ocasions. Cinc minuts després, l’escenari ha tornat a capgirar-se, o això semblava perquè el conjunt de Kino García s’ha quedat amb un home menys després que Rafeta veiés la segona groga. Però entre els canvis dels catalans i l’augment de ritme dels valencians, el guió no ha canviat, com podia ser fàcil de suposar, a favor del conjunt català, sinó al revés. El partit ha seguit, sense control clar per cap dels equips. Ocasions pels dos, però sense efectivitat ni fluïdesa. I finalment, després de 5 minuts de descompte, cap conjunt ha aconseguit trobar la fórmula per desempatar el partit.

I amb un regust agredolç, el matx ha acabat 0-0. S'ha fet tanda de penals, com en tots els partits d'aquesta fase de grups, per a hipotètics desempats. En aquest cas, ha donat la victòria als catalans, acabant amb un resultat de 4-5.

Demà els homes dirigits per Robert Vila hauran d’enfrontar-se a la selecció de Navarra (10h) que aquest matí ha perdut per 0-3 contra La Rioja, però els ha superat a la tanda de penals per 10-9.