Més futbol

COPA

La copa, ni molesta ni es llença

El Girona debuta en el torneig del KO i té el factor camp a favor contra l'Osca

Amb vuit canvis respecte a la lliga, només repetiran Mallo, Migue i Chechu

Agné, contundent, diu que en la seva plantilla no hi ha titulars ni suplents

Raül Agné
ENTRENADOR DEL GIRONA
«El Girona, ni arribarà a la final de copa ni la guanyarà, però ara per ara jugar dos o tres partits d'aquesta competició no molesten gens. És clar que, si passes el primer, t'obligaran a passar el segon perquè després et pot tocar un Barça o un Madrid...»
«Aquí no hi ha un equip A i un equip B. A la plantilla hi ha 22 jugadors amb característiques diferents però que tots tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions, i jugarà qui mereixi jugar perquè el que vull és poder escollir»
«Si faig un onze diferent del de dissabte [contra el Tenerife] és perquè toca i perquè hi crec. M'agrada que tots els jugadors se sentin importants i vull que així sigui. Aquí no hi ha titulars ni suplents i els necessitaré a tots perquè la lliga és dura i llarga»
«A l'Osca, l'any passat li va faltar gol, però aquest any s'ha reforçat bé a dalt amb Roberto [no convocat]. És un equip que sempre m'ha agradat. Intenta jugar, té un bon mig del camp i jugadors ràpids. És un equip compensat i expert»
Dani Bautista
DEFENSA DEL GIRONA
«És bo que els que no podem tenir minuts en la lliga puguem jugar a la copa. Personalment, fa bastant temps que no jugo i estem il·lusionats a passar l'eliminatòria»
«El mister ens ha transmès que tots som importants. En qualsevol moment tothom pot tenir l'oportunitat de jugar. No hi ha titulars ni suplents»
Víctor Curto
DAVANTER DEL GIRONA
«Tots els jugadors volem jugar cada partit. Quan tens l'oportunitat, i sense capficar-te perquè si no, és dolent, ho hem d'intentar fer bé»
«Ja sabia que hi hauria jugadors importants a la meva posició [Ratón, Peragón i Despotovic]. Jo no renuncio a res. Treballo cada al màxim per poder jugar els partits»
1
eliminatòria
de copa ha superat el Girona. Va eliminar el Nàstic el 2008 (0-2) i el 2009 (1-0) abans de ser eliminat per l'Hèrcules (1-0) i el Celta (1-3), respectivament.

Dos dels quatre capitans del Girona, el porter Dani Mallo i l'extrem Chechu, i l'incombustible Migue seran els tres únics titulars del debut triomfant a la lliga contra el Tenerife (4-2) que avui repetiran en l'onze en el debut en la copa contra l'Osca. Partint de la premissa de Raül Agné que el Girona no arribarà ni a la final ni la guanyarà, el tècnic vol veure en acció els jugadors que no van participar en el 4-2 i, per això, serà exigent amb una desena de jugadors diferents. Contra l'Osca, i jugant avui a la nit a Montilivi (a les 9), el Girona sortirà a guanyar. La copa que defensarà més endavant el Sevilla no molesta el Girona, que tampoc la vol llençar.

Des que va pujar el 2008 a segona, els gironins han superat una eliminatòria de copa, i prou. «Dos o tres partits de copa a dia d'avui no molesten per res», va explicar ahir Raül Agné. Per això, superar el llistó dels dos últims anys seria un pas endavant per a l'equip gironí, que coneixerà aquesta mateixa setmana el proper rival en cas que elimini l'Osca d'Onésimo, l'antic extrem del Barça. Avui al matí el Girona fa un entrenament a porta tanda.

Onésimo ha deixat a Osca el davanter centre Roberto, un dels fitxatges estel·lars de l'equip després d'un any (poc propici) a Tarragona. L'equip blaugrana, que es salvar el curs passat del descens en l'última jornada, igual que el Girona, farà jugar avui altres reforços, com Marco Navas (Guadalajara), germà del sevillista Jesús Navas, i Galán (Osasuna). L'expedició surt avui a les nou del matí en autocar cap a Girona.

L'últim fitxatge i únic lateral esquerre nat de la plantilla, el sevillà Dani Bautista, s'estrenarà avui en partit oficial com a jugador del Girona. Bautista valora la possibilitat de tenir noranta minuts perquè no ha jugat cap partit des del 9 d'abril, en l'Hércules-Osca de lliga (0-2).

L'exdefensa de l'Hércules, presentat dijous passat, va quedar gratament sorprès pel bon nivell dels seus companys contra el Tenerife en la lliga (4-2), i confia contribuir avui a la victòria contra l'Osca. El curs passat, Bautista va disputar cinc partits en la competició del KO, inclòs l'Almeria-Hércules (0-1), ja que el conjunt d'Alacant va arribar fins als vuitens de final.

A banda de Bautista, el central Noguerol (Celta), l'extrem Borja (Dénia) i el davanter Víctor Curto (Alcoià) també es posaran avui per primer cop la nova samarreta. Curto va jugar quatre mesos a l'Osca a 2a B (16 partits i 1 gol) l'any 2004.

Mil dues-centes entrades.

El Girona ha fixat preus populars per al partit d'avui (5 euros, gols; 7, preferent, i 10, tribuna). Ahir al vespre el club va informar que havia venut 1.200 entrades anticipades. Avui se'n podran comprar a les oficines (de deu a dues) i a les taquilles (des de les cinc de la tarda). Només al matí també es podran enretirar carnets d'abonats.

Molta fe en Juncà, a qui cal «cuidar i mimar»

Dos juvenils formaran part de la convocatòria d'avui del Girona, l'extrem David Juncà i el porter Albert Quintanas. Agné te molta fe en Juncà. «És del primer equip i s'entrenarà tot l'any en el primer equip [...] Feia temps que no veia un noi d'aquesta edat tan aplicat, humil i amb tanta personalitat», va explicar el tècnic de Mequinensa. El jugador de Riumors (Alt Empordà) va disputar quatre amistosos. «És un noi de 16 anys, fort, de poble. M'agrada, però l'hem de cuidar i mimar», diu Agné.

Creu que Hiroshi va perdre un any

Si Juncà treballarà en la dinàmica del grup aquesta temporada, un altre jugador, el japonès Ibusuki Hiroshi, ha estat cedit al Sabadell, de 2a B, fins al juny de l'any vinent. Agné havia destacat a l'estiu que veia el jugador més adaptat a l'estil de vida europeu, però considera que, amb la cessió al Saragossa B (3a), va fer un retrocés l'any passat. «Hiroshi estarà aquí quan estigui al nivell de la resta de jugadors. És un noi de qui es poden treure moltes coses. Aquest any passat podria ser que hagués perdut un any, però és una percepció meva, personal.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)