Més futbol

ESPORTS

Mor als 90 anys Antonio Lagunas, històric entrenador del futbol català

Va dirigir als anys setanta i vuitanta equips com el Palamós, el Girona, el Lloret, l’Europa i el Júpiter

L’entrenador Antonio Lagunas Renom (1933, Badalona), un històric de les banquetes del futbol català, ha mort als 90 anys, segons ha informat el CE Europa, equip que va dirigir en dues etapes. Va ser entrenador del Girona la temporada 1987-88 a la 2a divisió B.

A Montilivi, només va dirigir els set últims partits d ela lliga (3 victòries, 1 empat i 3 derrotes) en una temporada tempestuosa ja que també van passar per la banqueta José Manuel Casanova, Pepe Hatero i Alfons Muñoz. L’equip va acabar baixant a tercera un altre cop.

Lagunas va debutar com entrenador professional en el Palamós. Després va passar pel Tossa, el Montcada, l’Artiguense , la Gramenet, el Júpiter i el Lloret en dues etapes diferents, entre d’altres equips. Abans d’entrenar el Girona, també va dirigir l’Andorra. Es va acomiadar de les banquetes a l’Europa. En el seu currículum hi figura un ascens a Preferent amb el Granollers, un ascens a 3a divisió amb l’Igualada i un altre ascens a 3a, aquest cop amb el Lloret.

Com a jugador va defensar les samarretes del Moncada, l’Artiguense, el Manresa i el CE Mataró. Va ser, a més professor de l’Escola d’Entrenadors de la federació catalana sota la direcció de Domènec Balmanya. Se’l va considerar un avançat al seu temps. Va estudiar diferents equips professionals francesos per portar nous mètodes d’entrenaments, com l’ús dels cons o la introducció dels estiraments, que els altres equips ràpidament van copiar.

Tenia una forta personalitat però es va fer estimar. De fet, un grup de jugadors del Lloret dels vuitanta van organitzar un partit d’homenatge el 2013 contra exfutbolistes del Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)