Més futbol

El MIC es posa en marxa

MIC24. L’estadi de Vilatenim s’omple amb 7.000 persones per la cerimònia inaugural de la 22a edició del tradicional torneig de futbol de la Costa Brava

Ahir va començar la 22a edició del tradicional torneig internacional de futbol de base MICFootball de les comarques de Girona. Ho va fer a través de la cerimònia d’inauguració, que es va celebrar durant el matí a l’estadi Vilatenim de Figueres. Durant l’acte, també es van disputar els primers partits inaugurals. Aquest tan esperat campionat s’allargarà fins al diumenge 31 de març i es preveu que sigui l’edició més gran fins ara. Enguany, hi haurà un total de 412 equips provinents de 39 països d’arreu del món que ahir van ser representats amb la clàssica processó de banderes per la gespa de Vilatenim.

Durant aquests dies de festivitat, la Costa Brava es tenyirà de joves futbolistes que competiran en 56 camps situats en 40 municipis de les comarques de Girona. Les fases de grups i les eliminatòries –més de 1.000 partits– s’aniran repartint entre tots aquests feus, ara bé, les nou finals es dividiran, com és habitual els darrers anys, entre Figueres i Palamós. La gran novetat d’aquesta edició és que s’hi sumarà el desenllaç del MICIntegra, un torneig de futbol adaptat per a persones amb discapacitat. Vidreres és el municipi on es farà aquest esdeveniment.

Tret de sortida

El matx entre el Figueres i el Liverpool U16 (0 a 1 pels anglesos) va ser el primer enfrontament oficial del MIC 2024. Després del partit dels cadets, es va celebrar la cerimònia, en què la gespa de Vilatenim es va omplir de jugadors i jugadores. Més de set mil persones ho van presenciar a les graderies plenes de gom a gom a Vilatenim. Durant l’acte inaugural, es va aprofitar per entregar la 12a edició del premi Dani Montesinos en periodisme esportiu. La guanyadora va ser Marta Giménez, estudiant de periodisme. En l’acte també hi va haver els parlaments de Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Anna Julià, representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, i David Bellver, president de l’Agrupació Esportiva MICFootball. Bellver va donar la benvinguda a tots els equips participants i ho va fer en diferents idiomes, abans de basar el seu discurs a agrair el suport institucional, dels patrocinadors, organitzadors i voluntaris, així com també dels futbolistes, tècnics i familiars. El MIC ja està en marxa; s’esperen un dies plens de futbol pels pobles i clubs gironins, que també rebran un impuls econòmic amb visites.

LES REACCIONS

Aquest és un MIC de rècord. Desitgem a tothom molta sort i que gaudeixi de l’esport
David Bellver
President micfootball
En el MIC es parlarà la llengua de l’esport, capaç de connectar la gent de totes les nacionalitats
Anna Julià
repr. Terr. Esport generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)