Premier

Esports

Mor Larry Lloyd, defensa llegendari del Nottingham Forest i del Liverpool FC

Campió d’una copa de la UEFA (1973) i dues Copes d’Europa (1979 i 1980). També va ser internacional anglès

L’històric futbolista anglès dels anys setanta Laurence Valentine Lloyd, més conegut com a Larry Lloyd, ha mort aquest dijous, dia 28, a l’edat de 75 anys, segons ha fet públic l’Associació Anglesa de Futbol.

Natural de la ciutat de Bristol (Anglaterra), va començar jugant a futbol a les categories inferiors del petit equip local Henbury Old Boys fins que el 1967, l’equip professional de la tercera divisió anglesa, Bristol Rovers, va fixar-se en ell i el va fitxar. Tenia 19 anys i jugava com a defensa central. Va disputar un total de 43 partits i va marcar un gol. La seva joventut i el seu alt nivell, van fer que la temporada següent el Liverpool FC pagués 50.000 lliures i s’emportés el jugador. Lloyd va fer el seu debut a la Premier League el 27 de setembre d’aquell mateix any. Tot i això, no va ser fins a la seva segona temporada que Lloyd va convertir-se en un fix de l’onze titular. Van ser cinc temporades a l’equip dels Reds, disputant un total de 218 partits, marcant 5 gols i guanyant una Premier i una UEFA Cup (1972-1973). A l’estiu de 1974 el club va canviar d’entrenador, i Lloyd va ser traspassat al Conventry City de la mateixa categoria. Després de fer dues temporades irregulars, va ser cedit al Nottingham Forest de la segona divisió. Allà va recuperar la seva millor forma, va tornar a ser un titular habitual i va aconseguir ascendir l’equip a la màxima categoria. El club es va quedar amb els drets del jugador i durant les següents quatre temporades l’entitat esportiva va viure els millors anys de la seva història. Van guanyar dues Copes de la Lliga (1978 i 1979), una FA Charity Cup (1978), dues Copes d’Europa (1979 i 1980) i una Supercopa d’Europa (1979). A més també van quedar subcampions de la Premier (1979). Durant aquestes temporades també va ser seleccionat com a internacional pel seu país, Anglaterra.

L’any 1981, ja amb 32 anys, va fitxar pel Wigan Athletic de la quarta divisió com a jugador-entrenador. Hi va estar tres temporades i va fer que l’equip pugés de categoria. El Notts Country, que jugava a la primera divisió, el va contractar per ser el seu nou entrenador. Però aquella temporada va acabar malament, l’equip va descendir i ell va ser acomiadat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)