1a divisió

Celebració multitudinària de l’Athletic a Bilbao per la copa

Un milió d’aficionats van veure el pas de la gabarra pel riu Nervión, amb festa fins a la matinada

Bilbao va tornar a viure un dia gran després de molts anys. L’Athletic Club va celebrar de manera espectacular la seva vint-i-cinquena copa del Rei després de derrotar el Mallorca a la tanda de penals. La celebració va estar presidida amb la seva tradicional gabarra, que va fer un bon passeig al voltant del riu Nervión.

En total, 16 quilòmetres entre la localitat de Getxo i l’Ajuntament de Bilbao que va servir com a homenatge als campions de la copa. Era la primera vegada que aquesta barcassa surt a celebrar un títol dels bilbaïns en 40 anys. I sembla que l’espera ha portat una gran festa per als blanc-i-vermells.

En total, un milió d’aficionats s’han agrupat al voltant del riu principal de la ciutat. A més, aproximadament 160 vaixells i prop de 50 embarcacions de seguretat han celebrat junt amb els campions de la copa. Es va llençar pètals de flors vermelles i blanques al pas de l’embarcació per San Mamés.

Una vegada van arribar a l’Ajuntament, continuava la celebració amb focs d’artifici, entre altres. Quan el sol va caure, l’Athletic va traslladar la festa a la Diputació i, per acabar les celebracions, els jugadors van poder gaudir del cant de la Societat Coral de Bilbao per tancar la festa, la qual va arribar fins a la matinada del divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)