Champions

Guardiola sap com fer-ho

Champions League. El Manchester City, entrenat pel de Santpedor, se la juga avui contra el Real Madrid. Com a tècnic, Pep s’ha enfrontat 24 cops als blancs: 13 triomfs, 6 empats i 5 derrotes

Pep Guardiola i el Manchester City busquen una altra semifinal de la Champions League, estació que, de bracet, han abastat les tres últimes temporades: dues d’aquestes van acabar en final i una, en títol, la passada. El vigent campió, doncs, aspira a repetir fita trobant-se en el camí un escull sempre difícil, el Real Madrid. 3-3 van quedar en l’anada dels quarts de final disputada al Santiago Bernabéu i avui (21 h) serà l’Etihad Stadium qui decidirà en la tornada. “Contra el Real Madrid sempre han estat grans partits, i sempre ho seran. Per mi és especial, però el que hàgim fet anteriorment no compta ara”, va dir en la prèvia Guardiola, un entrenador que, com cap, sap com guanyar el conjunt madridista.

El bagatge dels enfrontaments així ho diu: 24 duels amb 13 triomfs (9 amb el Barça i 4 amb el City), 6 empats (4 amb el Barça i 2 amb el City) i 5 derrotes (2 amb el Barça, 2 amb el Bayern i 2 amb el City). “Respecto molt el Real Madrid. Si l’elogio és perquè penso que és així. Jo dono la meva opinió, però després no us ho creieu...”, va assegurar. “Que hi hagi rivalitat és normal, el que vull és que el nostre equip sigui el millor possible i si em guanyen, com ha passat moltes vegades, els donaré la mà i els felicitaré”, va completar el de Santpedor, que també surt victoriós en eliminatòries de la màxima competició continental, 3 classificacions (1 amb el Barça i 2 amb el City) i 2 eliminacions (1 amb el Bayern i 1 amb el City). L’últim precedent complet entre els dos va ser la semifinal del curs passat que va resoldre’s en la tornada amb 4-0 favorable als sky blue. “Res em treu la son. Si sopo massa sí que pot ser que no dormi bé”, va dir Carlo Ancelotti ahir, interrogat per aquell duel. “Intentarem competir, lluitar i tenir confiança. L’anada va ser igualada, com el resultat. Ara falten 90 minuts i tot pot passar”, va completar el tècnic italià, que perd Tchouaméni per sanció. Pep recupera Ederson, De Bruyne, Ake i Walker, baixes la setmana passada.

Bayern-Arsenal, l’altre lloc

El vencedor del Manchester City-Real Madrid se les haurà en l’altra semifinal amb el que s’imposi també avui (21 h) en el Bayern- Arsenal, que es disputa a l’Allianz Arena. Com entre cityzens i madridistes, tot està obert, ja que l’anada va finalitzar amb 2-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)