1a divisió

El Girona-Barça, al Tribunal Suprem dels Estats Units

Litigi. L’ens judicial admet a tràmit la denúncia feta per Relevent Sports LLC, que havia d’organitzar el partit i que acusa la FIFA i l’US Soccer de monopoli i actituds anticompetitives

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha admès a tramit una denúncia presentada per Relevent Sports LLC, de la qual és propietari el multimilionari Stephen Ross, que havia d’organitzar el 2018 un Girona-Baarça a Miami. La negativa de la FIFA, conjuntament amb la US Soccer, la FEF, l’Associació d’Aficions Unides i altres plataformes, juntament amb l’amenaça de sancions a LaLiga, una de les impulsores, va deixar en paper mullat l’organització de l’esdeveniment i Relevent denuncia la FIFA i l’US Soccer per monopoli i actituds anticompetitives per evitar les disputes de partits de futbol entre equips estrangers als Estats Units, segons una informació de Bloomberg.

La jurisprudència al país nord-americà en assumptes de monopoli de qualsevol àmbit està molt regulada i, lluny de deixar el cas en el calaix, l’ens judicial ha acceptat tirar endavant la reclamació de Relevent i estudiar-ne qualsevol objecció. I és que el tribunal federal d’apel·lació ja va permetre a Ross, propietari de l’equip de futbol americà Miami Dolphins, i la seva empresa presentar reclamacions antimonopoli en una demanda que acusa la FIFA i la federació de futbol dels Estats Units d’aplicar una política que divideix els mercats geogràfics i en restringeix l’accés al joc, com no passa en altres països en què l’NBA, el futbol americà o altres esports sí que poden traspassar fronteres per disputar-hi partits de les respectives competicions domèstiques.

Stephen Ross es va posar entre cella i cella organitzar un partit dels millors equips estrangers, a més d’un Girona-Barça, anunciat i tot un 11 de setembre del 2018, al Hard Rock Stadium de Miami, una proposta considerada atractiva i acceptada pels dos clubs i LaLiga, i és que es van arribar a programar xàrters per a les aficions i compensacions per als qui no hi volien anar.

Tebas, encaparrat a portar la seva lliga als Estats Units, es va posar dur però va baixar del vaixell quan la FIFA es va negar totalment a portar partits d’una temporada regular d’una lliga afiliada fora del territori d’origen –més endavant l’òrgan es va veure obligat a incloure-ho en la normativa–, un revés que a Relevent li ha costat digerir i que, a través del seu propietari, un gran partidari d’augmentar l’accés i la rendibilitat a la indústria del futbol a Amèrica, l’ha obligat a acudir a la justícia per defensar les seves idees.

Relevent és actualment l’empresa encarregada de dirigir i organitzar la International Champions Cup, una competició de pretemporada entre els millors clubs europeus, que es disputa a Amèrica.

EL DUEL CATALÀ

Els clubs es van alinear amb LaLiga però tots van topar amb una FIFA bel·ligerant

STEPHEN ROSS

El multimilionari ha invertit molts diners a fer més visible i rendible el futbol als EUA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)