1a femenina

El Barça s’endú un derbi català trepidant

Lliga F. Les blaugrana se sobreposen a un mal inici, amb dos gols matiners del Llevant les Planes, que planta cara però acaba sucumbint davant la qualitat i l’efectivitat de les culers

Llevant les Planes 2 Barça 4

LLEVANT LP:Caceres, Allegra, Bou, Mrabet (Carmona, 79’), Melanie Serrano, Mora, Martínez (Bárbara, 67’), Dominika Conc Rojo, 88’), Chebbak (Lahmari, 67’), Nicoli, Uribe.BARÇA:Paños, Lucy Bronze (Martina, 46’), Torrejón, Jana Fernández, Corrales (Ona Batlle, 46’), Vicky López (Ari Arias, 65’), Julia Bartel, Alexia (Keira Walsh, 46’), Bruna Vilamala, Brugts, Claudia Pina (Mariona, 60’).GOLS:1-0 (10’) Allegra. 1-1 (12’) Pina. 2-1 (19’) Uribe. 2-2 (30’) Pina. 2-3 (34’) Torrejón. 2-4 (45’) Bruna.ÀRBITRE:Cuesta Arribas.T.G.:Melanie Serrano i Martina.

El Barça i el Llevant les Planes ens van regalar ahir un derbi trepidant, sobretot en la primera part, en la qual van arribar els sis gols del partit. Amb necessitats totalment oposades, tots dos equips van sortir al terreny de joc amb la idea clara d’emportar-se els tres punts. Prova d’això és que les de Sant Joan Despí van sorprendre dos cops avançant-se en el marcador amb els gols matiners d’Allegra (10’) i Irina Uribe (19’). Finalment, però, van ser les culers les que van imposar la seva llei, amb un doblet de Clàudia Pina i els gols de Marta Torrejón i Bruna Vilamala, per endur-se un triomf que els permet de refermar-se, encara més, com a líders indiscutibles de la Lliga F. Les culers tanquen la 24a jornada amb 70 punts, dotze més que el Real Madrid, que ocupa la segona posició. Si les de Jonatan Giráldez guanyen les dues pròximes jornades, contra el Madrid CFF a l’estadi Johan Cruyff i el Granada a domicili, es proclamaran campiones de lliga per novena vegada en la seva història, la cinquena de manera consecutiva. En una situació totalment oposada es troba el Llevant les Planes, que lluita per evitar el descens. Tot i plantar cara i competir de tu a tu contra el Barça, les de Sant Joan Despí van encadenar el setzè partit sense guanyar. L’última victòria data del 12 de novembre. Només tenen un punt de marge respecte del descens.

La tornada de les semifinals de la Champions contra el Chelsea dissabte (18.30 h) va condicionar l’onze de Jonatan Giráldez, que va donar entrada a les menys habituals. Dia, doncs, per reivindicar-se i presentar la seva candidatura per a la cita de Stamford Bridge. Qui va brillar per sobre de totes va ser Clàudia Pina. La de Moncada i Reixach va ser qui va guiar al Barça cap a la victòria, amb un joc excels, activant i accelerant el joc del seu equip i marcant les diferències a l’àrea rival. Va ser la principal responsable de la remuntada blaugrana, amb un doblet que va permetre, en un inici, igualar els dos gols matiners de les locals (12’ i 30’). Dues dianes amb les quals ha arribat a la xifra rodona de 50 gols amb la samarreta blaugrana.

En una primera part vibrant i molt entretinguda per a l’espectador, després d’un inici fulgurant de les de Ferran Cabello, el Barça, amb el pas dels minuts, es va anar assentant sobre el terreny de joc i els gols van començar a caure un darrere l’altre. Marta Torrejón va ser l’encarregada de capgirar el marcador en el minut 34. A la sortida d’un córner, va ser la més llesta al segon pal. Centrada de Pina, que pentina Bronze, i Torrejón, com pot, envia l’esfèrica al fons de la xarxa per situar el 2 a 3. Abans del descans, encara hi va haver temps perquè Bruna fes el quart amb una rematada de cap després d’una gran jugada col·lectiva (45’).

La segona part no es va assemblar gens a la primera. Les blaugrana no van assumir cap risc i les de Ferran Cabello tampoc no van aconseguir inquietar la porteria de Sandra Paños. Pròxima parada: Stamford Bridge.

Hem encaixat dos gols en dues accions en què no hem estat bé. Tot i això, ens hem sabut refer
Clàudia Pina
jugadora del barça
Per ocasions de gol, hem estat a l’altura del Barça. L’equip ha competit fins al final