1a divisió FEF

El Barça Atlètic perd contra el Deportivo, que puja a 2a divisió A (1-0)

Els de Rafa Márquez hauran de buscar l’ascens en el ‘play-off’

Deportivo 1 Barça Atlètic 0

DEPORTIVO:Germán Parreño, Ximo Navarro, Pablo Vázquez, Pablo Martínez, Balenziaga, David Mella (Davo, 72’), Jurado, Villares, Yeremay, Barbero (Rubén López, 72’) i Lucas Pérez.BARÇA ATLÈTIC:Astralaga, Moha (Guille Fernández, 77’), Pelayo (Olmedo, 62’), Mika Faye, Gerard Martín, Casadó, Bernal, Unai Hernández (Pocho, 88’), Naim (Darvich, 88’), Pau Víctor i Marc Guiu (Cuéllar, 77’).GOLS:1-0 (57’) Lucas Pérez.ÀRBITRE:Palencia Caballero.T.G.:als locals Lucas Pérez i Yeremay; i als visitants Mka Faye i Marc Guiu.PÚBLIC:uns 32.000 espectadors.

El Barça Atlètic haurà de buscar l’ascens a 2a divisió A en el play-off d’ascens, i és que el futbol està d’enhorabona, perquè un històric com el Deportivo torna al futbol professional, però el damnificat és el filial blaugrana que tenia l’oportunitat de posar-se a només un punt dels gallecs però que ha perdut per la mínima a Riazor (1-0) i s’ha convertit en el convidat de luxe a la festa de l’ascens. El resultat no ha fet justícia als mèrits dels de Rafa Márquez, ja que el Barça Atlètic ha estat superior en una primera part en què, a més, s’ha vist perjudicat per l’arbitratge.

Com era d’esperar els gallecs han sortit amb una marxa més aprofitant l’empenta de l’afició que ha omplert Riazor. La pressió dels gallecs ha fet que el Barça Atlètic ho passés malament en els primers minuts, tot i que més enllà d’un xut de falta de Lucas Pérez que ha aturat Astralaga amb una gran intervenció (8’) el Deportivo no ha generat grans ocasions. A partir del minut 10 els blaugrana s’han tret la pressió de sobre i han començat a tenir el control del partit i ha arribat amb perill a la porteria de Parreño. És quan ha arribat la polèmica, i és que el col·legiat no ha vist dos penals aparentment clars sobre Marc Guiu (20’) i Naim (25’). Entremig, Guiu ha tingut la millor ocasió de la primera part, però no ha pogut definir bé davant Parreño en l’un contra un (23’). Fins al descans el Barça Atlétic ha continuat dominant el partit, però no ha generat més perill clar.

Després de la represa el Deportivo ha tingut una ocasió claríssima en el primer minut. Lucas Pérez, amb poc angle, ha picat l’esfèrica per sobre d’Astralaga, però el remat ha sortit massa creuat per molt poc (46’). Ha estat la demostració que els locals han sortit més endollats en la segona part i, després d’un parell d’avisos més, ha arribat l’1-0 quan Lucas Pérez ha superat Astralaga amb un xut de falta directa des de la frontal al pal del porter (57’). El Barça Atlètic ha intentat reaccionar amb jugades a pilota aturada, però el Deportivo ha estat a punt de sentenciar amb una gran jugada de Mella que ha acabat xutant fora per poc (61’). El filial blaugrana no ha abaixat els braços, però no ha generat grans ocasions de gol per empatar el partit. De fet, la més clara l’ha tingut el local Davo amb un xut creuat que ha refusat Astralaga (84’).