2a divisió FEF

El Zamora remunta al Sant Andreu i deixa l’ascens a 1a FEF sense catalans (2-0)

Els andreuencs han pagat la millor classificació en lliga dels locals que els ha servit per passar al final de la pròrroga després d’igualar el resultat de l’anada

El Sant Andreu perd a Zamora pel mateix resultat que havia guanyat al Narcís Sala (2-0) i cau eliminat de la promció d’ascens a 1a FEF. Ho fa després que l’eliminatòria acabés empatada al final de la pròrroga per la millor classificació en lliga dels castellans. És el quart català que diu adeu a l’ascens en aquesta fase. Cap jugarà la final per pujar.

El Zamora no tenia cap altra opció que sortir a totes a buscar un gol que el posés a l’eliminatòria. Ho sabia el Sant Andreu. Tocava resistir a l’inici. Ha hagut de treure aigua la defensa quadribarrada, amb els locals collant i obligant a aparèixer a Nil per aturar un bon xut de Cañizo. Sobre el quart d’hora els andreuencs han amenaçat amb un cop de cap de Genís. Però els castellans no han deixat d’intentar-ho, sobretot per les bandes.

I poc abans de la mitja hora han trobat premi. Després d’una gran aturada de Nil, Cañizo ha avançat al Zamora. Tot i aquesta diana, el setge local no ha cessat. I abans del descans els barcelonins han rebut el segon cop. Ha repetit Cañizo amb una bona rematada de cap que ha fet esclatar i embogir la Ruta de la Plata.

Eliminatòria igualada. Sabent, a més, que l’empat al final de la pròrroga valia als locals per haver acabat millor classificats a la lliga. Calia que els de Xavi Molist es refessin, sobretot mentalment, amb el pas per vestidors. I ho han aconseguit. A la represa, Josu ha deixat un bon intent que ha fregat el pal. L’equip ha mostrat una millor versió, però els locals han seguit tenint presència ofensiva.

Nil s’ha lluït amb una aturada espectacular per evitar el tercer gol de Cañizo. Més tard, de nou el porter ha hagut d’aparèixer Nil per blocar un remat de Pito Camacho que s’havia estavellat primer al pal. Continuava viu el Sant Andreu, i al descompte Castillo ha tingut l’oportunitat de donar el triomf amb una rematada al cor de l’àrea.

A la pròrroga. I a l’inici del temps extra una altra opció, molt clara. Sergi Serrano s’ha topat amb el pal després de llençar un gran xut des de la frontal de l’àrea. Gorriti ho ha provat ta, bé en una rematada que ha anat fora. Abans del descans, Etxaburu ha vist la segona groga i ha marxat expulsat a l’equip local. Gerard Oliva ha vist com el porter Fermín li enviava a córner una bona rematada.

S’ho ha deixat tot el Sant Andreu fins al darrer sospir, però no ha pogut ser. Ha pesat l’avantatge del millor classificat i el Zamora s’ha classificat per a la final. Els barcelonins posen punt final a una enorme temporada en la qual han estat capaços d’il·lusionar a tota la seva afició amb l’ascens a 1a FEF. Es queden a les portes de la final. El quart català eliminat en aquesta fase, tots (Europa, Badalona Futur i Lleida) han dit adeu a l’ascens.