Europa League

Lookman impulsa l’Atalanta al títol de l’Europa League

L’Atalanta és el campió de l’Europa League. L’equip de Bèrgam celebra el primer títol europeu de la seva història en què bona part de responsabilitat tenen el seu tècnic Gian Piero Gasperini, arquitecte des de fa 8 temporades, i Ademola Lookman, la figura de la final, disputada avui. I és que l’atacant nigerià ha destrossat al Bayer Leverkusen amb tres dianes amb les quals ha impulsat la Dea cap a la victòria (3-0) i al títol.

En la final disputada a Dublin, ha estat molt superior l’Atalanta, que ha fet tocar de peus a terra al Leverkusen, que amb 51 partits sense perdre no coneixia la derrota en tot el curs. Avui l’ha tastat per primer cop, en un duel en què ha estat desnaturalitzat. Els de Bèrgam, amb pressió alta, en la primera part, i, més conservadors, defensant en la segona, han neutralitzat les virtuts del conjunt orientat per Xabi Alonso, que no s’ha trobat. De seguida s’ha vist perdent, amb el primer gol de Lookman (12’), que ha obert el camí del triomf pels italians rematant una canetrada de Zappacosta. Tot seguit, el nigerià (26’) ha tornat a colpejar, castigant una mala sortida de pilota dels alemanys, amb un gran xut al pal llarg des de fora de l’àrea. En la segona part, ha sentenciat l’Atalanta, de nou Lookman (75’), en un contraatac, s’ha tret una altra fuetada per fer tocar el cel a l’Atalanta i escriure el nom en la història del club.