Més futbol

Un jutjat de Madrid diu que la FIFA i la UEFA abusen de la posició de domini

La magistrada estima parcialment la demanda presentada pels responsables de la Superlliga

La FIFA i la UEFA han abusat de la seva posició de domini i han de “cessar en les seves conductes anticompetitives”. És part de la sentència del jutjat mercantil número 17 de Madrid sobre el cas de la Superlliga, segons informa l’agència EFE.

La magistrada titular ha estimat parcialment la demanda presentada per la European Super League Company S. L. (ESLC) contra la UEFA i la FIFA i ha declarat que els dos organismes han abusat de la seva posició de domini i estan impedint la lliure competència al mercat.

La UEFA i la FIFA s’atribueixen “la facultat discrecional de prohibir la participació en competicions alternatives i imposar restriccions injustificades i desproporcionades”, cosa que infringeix els articles 101 i 10 de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

No avala la Superlliga, segons Tebas

LaLiga ha reaccionat a la sentència del jutjat de Madrid. “En línia amb la sentencia del TJUE, no avala la Superlliga Europea, insisteix que aquest procediment no jutja el projecte abandonat de la Superlliga, i afegeix el reconeixement a les modificacions de la UEFA en la seva normativa d’autorització de competicions”, assegura l’ens presidit per Javier Tebas. “La jutgessa es reafirma en què ja ha exposat molts cops que no s’ha sol·licitat ni resoldrà sobre l’autorització del projecte de la Superlliga”, insisteix LaLiga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)