Més futbol

La tragèdia aterra a Reus

Jordi Pitarque va morir ahir després de patir al matí tres atacs de cor

El jugador va estar tot el dia en coma i a la nit va arribar el fatal desenllaç

Tenia 23 anys i aquest estiu havia passat amb èxit les proves mèdiques

El futbol català, un altre cop tenyit de negre, ja va donar les primeres mostres de condol

El migcampista del Reus Jordi Pitarque va morir ahir a la nit després d'haver patit al matí, al seu domicili, tres aturades cardiorespiratòries. El jugador va ser traslladat cap a les vuit del matí en estat greu a l'UCI de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on va estar ingressat durant tot el dia. En un principi, el seu pronòstic, dins de la gravetat, era reservat, tot i que des del seu ingrés havia estat en estat de coma induït. Tot i això, el seu estat delicat –per això es va descartar traslladar-lo a un altre hospital– obligava a tenir prudència i paciència abans de fer cap diagnòstic segur. Després de lluitar tot el dia, a les nou de la nit tocades es va produir el fatal desenllaç que ha tenyit de dol la capital del Baix Camp i, un altre cop, tot el futbol català.

El jugador, nascut a l'Ampolla (Baix Ebre) fa 23 anys, va disputar diumenge amb el conjunt roig-i-negre, i amb total normalitat, el partit al camp del Prat, que va acabar amb derrota (0-2). Va jugar fins al minut 74, quan va ser expulsat, i durant la resta del dia no es va queixar de cap tipus de molèstia. De fet, diumenge al vespre va estar al cinema amb total normalitat, sense que res fes preveure aquest tràgic final. Ahir al matí, però, tot just aixecar-se del llit, Pitarque va patir la primera de les tres aturades cardiorespiratòries i va caure desplomat a terra. Després que la família truqués als serveis sanitaris i l'assistissin i el reanimessin al mateix domicili de l'Ampolla, va tornar a patir una segona aturada. Va ser reanimat un altre cop i va ser traslladat urgentment cap a les vuit del matí a l'hospital de la capital del Baix Ebre.

Una expedició del Reus Deportiu, formada pel tècnic, Santi Castillejo; el president, Ramon Alabart; el secretari tècnic, Gerard Escoda, i el jugador tortosí Xavi Marqués, es va desplaçar cap a Tortosa per conèixer de primera mà l'estat del jugador i donar les primeres mostres de suport a la família. Tots es van mostrar abatuts per la notícia, tot i que alhora esperançats que l'evolució fos favorable, ja que el temps corria a favor seu. A la tarda, quan van arribar a Reus, el cos tècnic es va reunir amb els jugadors, ja que hi havia entrenament previst i, després d'informar-los de la situació, els va comunicar que podien decidir lliurement marxar cap a casa o exercitar-se. L'equip, tot i l'abatiment general i esperançat en un desenllaç positiu confiant en la fortalesa del jugador, es va acabar entrenant i fins a la nit no va conèixer la fatal notícia.

Part de la plantilla se'n va assabentar al pis que Pitarque compartia a la capital del Baix Camp amb Beñat Alemán i Edu Vives, que es va mostrar destrossat per la mort del seu company: «Estem molt afectats i no ens ho expliquem, ja que mai havia tingut cap problema i, a més, diumenge va jugar al Prat amb total normalitat.» En espera de la data i l'hora del sepeli, pendents de l'autòpsia, els companys de Jordi Pitarque i el Reus Deportiu podrien retre avui ja el seu primer homenatge al jugador. El que també es dóna gairebé per fet és que el partit que havia de disputar diumenge el Reus a casa contra el Vilanova, corresponent a la tercera jornada de lliga, s'acabarà suspenent, i que la Federació Catalana de Futbol decretarà una jornada de dol en tot el futbol català, que malauradament s'ha tornat a tenyir de negre.

Va passar la revisió mèdica

X.S.

El Reus en moltes coses es comporta com un club professional, i en el cas de les revisions mèdiques també. Fa poc més d'un mes que Jordi Pitarque i la resta de la plantilla del Reus van passar una revisió mèdica completa, com les que passen els jugadors de primera divisió, i no li van detectar cap anomalia. La federació catalana (FCF), arran dels darrers casos succeïts en el futbol català, va aprovar en l'última assemblea ordinària que tots els jugadors, de totes les categories, hauran de passar una revisió mèdica obligatòria de tipus 1 abans de començar la temporada. De fet, sense aquesta revisió no podran tramitar la fitxa. Aquesta nova norma és obligatòria des d'aquest estiu.

El Nàstic, de dol

X.S.

Alguns clubs catalans van reaccionar ràpidament a la tràgica notícia, entre els quals hi ha el Nàstic, històric rival esportiu del Reus, i el seu filial, la Pobla. En el web oficial dels grana, com en la del Sant Andreu i el Sabadell, hi havia una nota de condol per la mort de Jordi Pitarque.

Era la seva segona temporada al Reus

X.S.

Aquesta era la segona temporada de Pitarque, conegut com «Pita» al vestidor, en les files del Reus. El curs passat, el jugador format a l'Ampolla, el seu poble natal, va disputar 33 partits de lliga i va marcar 6 gols. Al conjunt roig-i-negre hi va arribar procedent de l'Amposta, en què a les ordres de Franc Artiga també va ser una peça clau a tercera divisió. Les dues anteriors temporades, Pitarque va jugar amb la Pobla de Mafumet de Santi Coch i va assolir un ascens a tercera. Al llarg de la seva carrera, el migcampista de 23 anys també va jugar amb el Tortosa, el Nàstic juvenil a divisió d'honor i en categories inferiors també havia passat per l'Escola Esportiva Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)