Més futbol

Homenatge contra el dolor a Reus

El Reus i tot el futbol català ploren la mort del jugador Jordi Pitarque

La plantilla va mostrar el seu condol i avui assistirà als funerals a l'Ampolla

L'equip decideix que jugarà diumenge perquè «ell ho hauria volgut»

El club retirarà de moment aquesta temporada la seva samarreta amb el dorsal 7

Ramon Alabart
PRESIDENT DEL REUS
«Estem molt dolguts; intentes fer el cor fort però és impossible perquè mai t'ho pots esperar que un noi de 23 anys marxi d'aquesta manera»
«Quan algú ens deixa sempre es diu que era el millor, però en aquest cas és així, perquè Pitarque era un noi amb vitalitat, feia bromes al vestidor, mai va ocasionar cap problema i sempre estava content»
Santi Castillejo
ENTRENADOR DEL REUS
«Estem enfonsats i desorientats perquè no hi ha explicació possible i ningú sap per què ha passat»
«Durant dos anys Pitarque va passar les proves mèdiques, que aquí es fan de manera molt professional, i mai t'hauries imaginat que pogués tenir un problema així»
«Pitarque era tot vitalitat, sempre estava de broma i amb el somriure al llavis»
«Els jugadors han decidit que volen jugar perquè el millor homenatge és donar-ho tot i guanyar»
Álvaro García
CAPITÀ DEL REUS
«És increïble que li pugui passar una cosa així a una persona excepcional; és l'última persona del món que s'ho mereixia»
«Si fos aquí, Pitarque voldria que juguéssim i guanyéssim i és per això que hem decidit jugar el partit de diumenge»
Joan Antoni Pallarès
SEGON CAPITÀ DEL REUS
«Poques coses es poden dir, perquè per molt que t'ho preguntis, no hi ha cap explicació possible»
«Només cal veure com n'està d'afectat tot l'equip per pensar el difícil que és tot això; és el més dur que m'ha passat mai en el món del futbol»
Manolo González
DAVANTER DEL REUS
«Costarà molt superar el que ha passat però hem decidit que intentarem fer vida normal al més aviat possible i el desig de tot el vestidor és dedicar diumenge la victòria a Pitarque»
Lluís Miquel Pérez
ALCALDE DE REUS
«Pitarque era un gran futbolista i la seva mort ha estat una pèrdua molt important perquè era una part fonamental del projecte de futbol de base del Reus Deportiu, que té un equip que s'ha anat consolidant»

El dia després de conèixer la mort del jugador del Reus Jordi Pitarque, el dolor i la consternació en tota la família del conjunt del Baix Camp i del futbol català continuen ben presents. Res no farà tornar Pitarque, però ahir el club roig-i-negre ja va retre les primeres mostres d'homenatge al desaparegut jugador. A les vuit del vespre el club roig-i-negre va organitzar una concentració silenciosa de cinc minuts a la plaça del Mercadal de Reus, davant de l'ajuntament, on van acudir la totalitat de la plantilla, antics companys com José Moragón, ara al Nàstic, integrants del futbol de base i nombrosos socis i aficionats del conjunt del Baix Camp, que van mostrar el seu condol més sincer.

Avui, li donaran el penúltim adéu, en el funeral que tindrà lloc a les 12 del migdia a l'església de l'Ampolla, la localitat natal del jugador de 23 anys. L'últim, serà diumenge a les sis de la tarda al municipal. I és que després de la reunió que van mantenir ahir la directiva roig-i-negra, el cos tècnic i els dos capitans de la plantilla, es va decidir de manera unànime que el partit corresponent a la tercera jornada contra el Vilanova es disputarà tal com estava previst, «ja que és el que hauria volgut Pitarque», explicava ahir el capità Álvaro García, visiblement colpit per la tràgica notícia. El club, que obrirà les portes tant de lateral com de gol perquè el màxim de gent possible pugui homenatjar el jugador, retirarà, a més, com a mínim durant aquesta temporada, el dorsal número 7, que era el que solia portar Pitarque. Abans de sortir al camp per disputar el partit –es realitzarà un minut de silenci com a la resta de camps catalans– els jugadors lluiran una samarreta amb la cara impresa del jugador de l'Ampolla.

El d'ahir, va ser un dia molt dur per la plantilla i tota la família roig-i-negra, que sense dubte, trigarà a superar aquest cop dur. Poc abans de les tres de la tarda, i després de la reunió mantinguda pels capitans amb el cos tècnic i la directiva al matí, tot l'equip es va reunir al vestidor de l'estadi municipal per compartir el seu dolor. Alguns, com Querol, un dels millors amics de Pitarque al vestidor, no va poder reprimir les llàgrimes, com també molts dels seus altres companys. «El que ha passat és injust i Pitarque era l'última persona del món que es mereixia una cosa així», afirmava ahir Álvaro. I és que Pitarque era un dels jugadors més estimats del vestidor, pal seu caràcter afable. «Era tot vitalitat, acostumava a fer bromes i sempre tenia el somriure als llavis», explicava ahir el tècnic, Santi Castillejo, conscient que aquest cop serà molt difícil de superar.

Tocades les tres de la tarda, l'expedició roig-i-negra va marxar amb cotxes particulars cap a l'Ampolla per donar el seu suport a la família i per passar per la capella ardent que es va instal·lar al tanatori de la localitat del Baix Ebre, on descansava el cos sense vida de Pitarque. Avui, tota la plantilla, directiva i cos tècnic del Reus també es desplaçarà a l'Ampolla per assistir als funerals. El desig de l'equip és acomiadar Pitarque amb una samarreta amb el número 7 i el seu nom signada per tots els seus jugadors damunt del fèretre perquè l'acompanyi eternament. De fet, Álvaro ja duia ahir la samarreta en memòria del seu company per lliurar-la a la família de Pitarque.

Intentant tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible, i conscients que no serà gens fàcil superar aquest cop tan dur, la plantilla roig-i-negra començarà aquesta mateixa tarda a preparar el duel de diumenge, com explicava ahir Manolo González: «Costarà molt superar el que ha passat, però hem decidit que intentarem fer vida normal al més aviat possible i el desig de tota la plantilla és dedicar diumenge la victòria a Pitarque.»

Tot l'Ampolla, de dol.

L'Ajuntament de l'Ampolla va col·locar ahir les banderes a mig pal amb crespons negres i va suspendre la festivitat dels Tres Tombs d'aquest proper cap de setmana, quan es realitzarà un sincer minut de silenci. L'alcalde del municipi, Francesc Sancho, va mostrar la seva afectació i la del tot el poble. I és que el jove jugador del Reus era molt conegut i estimat a l'Ampolla, on el seu pare treballa com a regidor municipal. Avui, aquesta petita localitat marinera, les Terres de l'Ebre i tot el món del futbol català acomiadaran Jordi Pitarque.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)