Més futbol

2a DIVISIÓ A. GIRONA

Agné: «A Girona no es ve a retirar ningú»

Raül Agné
ENTRENADOR DEL GIRONA
«He vingut talibà amb el pes i el greix. No volem gripaus, sinó esportistes d'elit»
«L'únic que puc tenir greix sóc jo, i no gaire. És futbol d'elit. Faig un gol perquè una disputa la faig mig segon més ràpid que tu»
«Si volem créixer, tots els departaments han de tenir els millors professionals»
«S'ha de mirar de controlar tot el que es pugui. És com el treball físic o el tàctic»
«Hem d'introduir una cultura de club. Que tothom que vingui sàpiga que és un club seriós, professional en tots els sentits. Aquí es ve a pencar i a treballar»
«No he vingut a perdre el temps. Vull créixer com a entrenador i que el Girona creixi com a club»

Era només la roda de premsa prèvia al partit contra l'Alcorcón, avançada a dijous perquè l'equip marxa a primera hora d'aquest matí, però es va convertir en un discurs nítid de Raül Agné sobre aspectes que van molt més enllà del terreny de joc. En el seu retorn a Montilivi, l'entrenador de Mequinensa no només té al cap una proposta futbolística més agosarada i atractiva, sinó també diversos aspectes per fer del Girona un club més fort, amb uns pilars ben definits. «Tinc clar on vull arribar. Vull créixer com a entrenador i vull que el Girona creixi com a club. I que quan torni a marxar, deixar-lo millor del que l'he trobat», va exposar.

Agné, que considera que el Girona s'ha de professionalitzar en tots els sentits i en tots els departaments, insta l'entitat a instaurar «una cultura de club». «Que tothom que vingui sàpiga que és un club seriós, de veritat. Aquí no es ve a retirar ningú. Es ve a pencar i treballar.» Agné es va centrar en la necessitat de reforçar l'estructura esportiva amb àrees fins ara desconegudes a Montilivi. Conscient que tota l'ajuda externa pot ser clau per decidir els petits detalls en l'esport d'elit, i convençut pel que va viure amb el Recreativo –«d'on vinc, en això eren molt bons»–, Agné demana la contractació d'un fisiòleg «de nivell» que controli la nutrició dels jugadors.

El cos tècnic no ha esperat l'arribada d'un fisiòleg per extremar el control de l'alimentació i el pes dels jugadors. Amb el fisioterapeuta i recuperador físic Ernest Esteve i els doctors, els tècnics han imposat una vigilància estricta del pes. «El joc té prou coses que no es poden controlar. No sé si tot això és la veritat absoluta, però ens ajudarà a guanyar, igual que el treball físic, el tàctic o el mental», va argumentar Agné, que també proposa la contractació d'un psicòleg.

El concepte de joc.

Sense presumir-ne gens, Agné va parlar del seu gust pel bon futbol, que amb una plantilla amb més qualitat tècnica pot aplicar. «No sóc pas ximple i posaré problemes a un que confon el rebuig amb la rematada», va matisar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)