Més futbol

2a DIVISIÓ A

GRANADA-GIRONA

Per terra, mar i aire

Tariq, nascut als Emirats Àrabs i format al Racing Blanenc i al Vilobí, arriba a segona A després de moltes voltes

Quan el 21 de juny passat Tariq Spezie Sevilla va fer 30 anys acabava de pujar a segona A amb el Granada. Autor de dinou gols en 38 partits (incloent-hi els dos de la fase d'ascens contra l'Alcorcón), el pitxitxi del Granada celebrava el fet d'arribar a segona A després d'una llarga trajectòria vital i futbolística. Però l'antic jugador del Vilobí va viure un estiu mogut. El Granada el volia intercanviar amb Chando (Múrcia) i Tariq tenia les maletes fetes per anar a la Nueva Condomina. Al final, es va quedar a la ciutat de l'Alhambra i és, de moment, el davanter centre suplent de Geijo, que avui està sancionat.

Tariq va néixer a Sharjah (Unió dels Emirats Àrabs) el juny del 1980, però abans de fer un any se'n va anar amb la família a Verona (Itàlia) ja que el seu pare, que treballava a la Cambra de Comerç, era italià. Posteriorment, va arribar a Catalunya i es va instal·lar al Maresme, primer a Arenys de Mar i després a Malgrat de Mar. El seu pare es va morir i la seva mare es va casar amb Pere Salomó, un dels fundadors del Racing Blanenc. Va ser en aquest club on Tariq va començar a jugar a futbol. «Als dotze anys va tenir la primera fitxa. Abans només havia jugat a futbol al col·legi. En el Racing, va estar-hi dos anys de cadet i els dos primers de juvenil», recorda Salomó.

L'interès del Girona.

Del Racing Blanenc, Tariq es va incorporar l'estiu del 1998 al Vilobí. Els assessors del jugador van acordar verbalment amb el president del club selvatà, Josep Panella, que el jugador tindria el camí lliure per canviar d'aires si rebia una bona oferta. El mateix estiu, el Girona també va voler fitxar Tariq per al primer equip, de primera catalana, però Salomó, el seu padrastre, va preferir que esgotés l'any que li quedava de juvenil.

Òscar Aja va dirigir Tariq l'únic curs en què va estar al Vilobí, l'últim en categoria juvenil. «Tariq era un portent físic, un atleta i un gran dominador del joc aeri», comenta Aja, que dirigeix ara l'Espanyol femení. En la lliga, el Vilobí de Tariq, Ferran Corominas, Òscar Serrano i Dani Planagumà, entre d'altres, va guanyar el Barça (1-0) amb un gol del mateix jugador del Granada. Aquell curs Tariq va ser el referent del Vilobí en la primera ronda i, abans del final de lliga, va decidir anar-se'n al Valladolid. «Vam pensar que era la millor oportunitat», comenta el jugador. Aja destaca les condicions atlètiques de Tariq i elogia l'actual segon entrenador del Girona, Antonio Rodríguez Rodri. «Si Tariq hagués tingut Rodri d'entrenador, hauria arribat a primera», afirma Aja, que va compartir cos tècnic del Peralada amb Rodri.

Rodri, que havia jugat de davanter al Palamós i al Santboià, entre d'altres, i Tariq seran rivals avui a la tarda a l'estadi de Nuevo los Cármenes. El jugador és un dels futbolistes del Granada que pertany a l'Udinese. Tret de la primera jornada, Tariq ha estat convocat els últims quatre partits del Granada, tot i que només n'ha jugat dos (i de suplent). L'afició vol que jugui més sovint i avui podria ser titular.

Uns detectius a Valladolid.

Assessorat per Salomó i Anselm Ramos, Tariq va optar, doncs, per fitxar pel Valladolid i l'aleshores director del futbol de base del conjunt castellà, Ramón Martínez, es va desplaçar a Malgrat de Mar a tancar el fitxatge. Però el Vilobí no volia quedar-se la segona ronda sense el davanter, autor de tretze gols en 21 partits, i es va resistir a donar-li la baixa. Aja explica que el Vilobí va recomanar a Tariq que s'esperés, ja que rebria millors ofertes. Però el febrer del 1999 el jugador se'n va anar a Valladolid. Va dir que se n'anava per motius laborals i va demanar un canvi de residència. Però el president del Vilobí, Josep Panella, no s'ho va empassar i va contractar uns detectius privats per demostrar que Tariq no se n'havia anat per feina i que, a diferència del que deia, vivia en un pis amb altres jugadors del Valladolid.

Tariq Spezie Sevilla
Naixement:
21-6-1980, a Sharjah (Unió dels Emirats Àrabs)
Nacionalitat:
espanyola
Demarcació:
davanter
Alçada i pes:
1m83 i 85 kg
Partits a segona A:
2
Fase d'ascens a segona A:
3 (Espanyol B, el 2002; Águilas, el 2006, i Granada, el 2010)
Temporades a segona B:
11
Temporada 2010/2011:
2 partits (45 minuts) i 1 groga TEMPORADA EQUIP PARTITS (GOLS) 1999/2000 Valladolid B (2a B) - 2000/01 Valladolid B (3a) - 2001/02 Espanyol B (2a B) 30 (6) 2002/03 Cacereño (2a B) 34 (7) 2003/04 Linares (2a B) 15 (4) 2003/04 Palència (2a B) 12 (3) 2004/05 Sabadell (2a B) 36 (6) 2005/06 Águilas (2a B) 29 (7) 2006/07 Águilas (2a B) 35 (8) 2007/08 Águilas (2a B) 34 (11) 2008/09 Puertollano (2a B) 36 (24) 2009/10 Granada (2a B) 36 (19) 2010/11 Granada (2a A) 2 (0)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)