1a divisió

El submarí va emergint

El Vila-real s'ha retrobat amb el seu millor estat de forma, és segon en la lliga i amb Juan Carlos Garrido ha sumat el 90,9% dels punts al Madrigal

3
punts
únicament s'han escapat del Madrigal des que Juan Carlos Garrido dirigeix l'equip.

Com el València, el Vila-real s'està retrobant. Si els de Mestalla són líders amb 16 punts de 18 possibles malgrat haver deixat escapar aquest estiu jugadors com Villa, Silva, Zigic, Marchena o Alexis, el conjunt del Madrigal és el seu perseguidor amb un punt menys. Els de Juan Carlos han engegat el motor del bon futbol i amenacen de ser un equip igual de temible que el que va construir Manuel Pellegrini, que va conduir el tècnic xilè al Santiago Bernabéu. Un adéu que va costar de pair. L'arribada d'Ernesto Valverde va canviar el rostre alegre de l'equip pel de la preocupació. De viure moments inoblidables a Europa arribant a les semifinals de la copa de la UEFA (2003/04), quedant-se també a les portes de jugar una final de la Champions dos anys després i sent subcampió de la lliga en el curs 2007/08, a caure en zona de descens amb el tècnic de Càceres. Un inici fatal la passada temporada amb tres punts de 21 possibles van ser una llosa per a Valverde, que va acabar sent destituït. Arribava l'hora de Juan Carlos Garrido, llavors a les files d'un Vila-realB que enlluernava a segona divisió A al cim de la classificació.

I el tècnic sembla que ha redreçat el rumb i reflotat el submarí groc. El va alçar fins la setena plaça la temporada passada, i posteriorment es va poder beneficiar de l'expulsió d'Europa del Mallorca per la seva situació econòmica i per haver entrat en un concurs de creditors. Ara, l'inici d'aquesta temporada ha estat impecable. Ha encadenat cinc victòries després d'estrenar-se amb una derrota a Anoeta. Amb Juan Carlos Garrido el Vila-real s'ha fet fort. Sobretot a casa, on el conjunt groc ha jugat sota la seva direcció onze partits amb un balanç de 10 victòries i una sola derrota. El Vila-real ha obtingut el 90,9% dels punts al seu estadi. A fora, en canvi, els grocs han aconseguit el 45,4% dels punts (15 de 33). En total, els castellonencs han fet el 72,2% dels punts en els 24 partits de lliga que ha dirigit Juan Carlos Garrido. Un tècnic que aquest curs ha apostat per fer pujar nou futbolistes del planter i incorporar tan sols dues cares noves com Carlos Marchena (València) i Borja Valero (West Bromwich). Així mateix, han desfilat del club futbolistes com Robert Pires (Vereinslos), Ibagaza (Olympiacòs), David Fuster (Olympiacòs), Godín (Atlético), Eguren (Sporting), Joseba Llorente (Real Sociedad), Marcano (Getafe), Javi Venta (Llevant), Escuedro (Boca Juniors) i Leonardo Sigali (Godoy Cruz). Amb aquests elements, el Vila-real aspira a tornar a estar en el lloc dels privilegiats en la seva dotzena temporada a primera divisió.

ELS NÚMEROS

72,2% DELS PUNTS
ha sumat el Vila-real amb Juan Carlos Garrido a la banqueta.
90,9% DELS PUNTS
han aconseguit a casa els grocs des de l'arribada del tècnic.
45,4% DELS PUNTS
a domicili han esgarrapat els castellonencs en els 11 partits jugats.
55,5% DELS PUNTS
a Europa ha aconseguit dels sis partits disputats: amb 3 victòries, 1 empat i 2 derrotes.
7,5 MILIONS D'EUROS
va invertir en el mercat de fitxatges estiuenc el club del Madrigal en les contractacions de Borja Valero (West Bromwich) i Carlos Marchena.
9 JUGADORS DEL FILIAL
han ascendit aquesta temporada a l'equip. Es tracta del porter Juan Carlos, els defenses Mario Gaspar, Joan Oriol, Musacchio i Català; els mitjos Matilla, Jefferson Montero i Cristóbal Márquez, i el davanter Marco Rubén.
9 GOLS
han fet entre Nilmar (5) i Rossi (4), els dos màxims artillers de la lliga. El Vila-real ha fet 12 gols, l'equip amb millor punteria juntament amb el Màlaga i el Real Madrid.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)