Més futbol

Propòsit d'esmena a Montilivi

El Girona ha de recuperar el bon to i la línia de resultats que va perdre

Raül Agné, convençut que les dinàmiques es canvien amb mentalitat

El Recreativo, que encara no ha guanyat, té tanta o més necessitat

L'última alegria va ser el 3-1 contra l'Osca, i d'això ja fa gairebé un mes. N'hauria pogut tenir alguna més, però el Girona es va deixar aixecar un 0-1 a Alcorcón i, força més greu, un 2-0 a Montilivi per un rival inexpert com el Vila-real B. I a Granada, a remolc des del minut 2, es va constatar que l'avaria persistia. Agné i la plantilla han treballat durant la setmana per arreglar-la, però l'èxit de la reparació el determinarà el resultat contra el Recreativo. «A mi em paguen per prendre decisions, no pas per guanyar», va dir el tècnic, que no vol sentir a parlar de pressió, d'urgències ni de res que s'hi assembli quan tot just s'està a les beceroles de la lliga. Però una quarta derrota seguida amb el partit de Betis a l'horitzó seria un panorama com a mínim inquietant. I l'empat tampoc no seria una gran solució. «Jo no crec ni en les males ratxes ni en les dinàmiques. Els canvis els hem de fer a través de la mentalitat.»

Al davant hi haurà un Recreativo que té encara més problemes (3 punts de 18 i en zona de descens). Fa tres setmanes que empata, però encara no ha celebrat ni una sola victòria. «És un bloc sòlid, per damunt de tot. I les circumstàncies no els ajuden a ser més atrevits.» De fet, Agné va explicar que van trencar la sèrie de derrotes (tres en els tres primers partits) situant un central al mig del camp. «Suposo que encara vindran més a esperar la seva, però és un senyor equip i no me'n refio ni un pèl. Què no tenen gol? Té jugadors com ara Kepa, Dani, el paraguaià Acuña, Pablo Sánchez, Fidel, Rafita... Tots ells jugadors amb gol. No crec que se'ls hagi oblidat marcar.» Va admetre que li sorprèn que el seu exequip estigui tan a baix. «Si se'n sortiran? Ho espero. Però no ho tinc clar perquè no sóc Rappel. O és que algú s'explica el que està passant al Tenerife?», es va preguntar el tècnic de Mequinensa.

L'identitat no es negocia.

Per fer front al Recreativo, el Girona no renunciarà al seu estil. Agné va insistir que no es desviarà ni un centímetre de la línia de joc amb la qual vol arribar al primer objectiu, que són els 50 punts. «És clar que costa jugar bé a futbol! Li va costar, al Barça, i no ens costarà a nosaltres que som més dolents?» El tècnic, però, es va mostrar enèrgic a l'hora d'apostar per un futbol ofensiu i de bon veure: «Podríem portar zero gols o un gol en contra. Cap problema. Juguem contra el Granada, i ja tindràs alguna ocasió! Però crec que es pot atacar igual i es pot defensar igual.» Convençut que l'equip ha d'afinar defensivament, va tornar a reivindicar una bona lectura de partit en cada moment de joc: «Cadascú des de la seva posició ha de saber el que hi ha. Vull controlar el rival i no pas que el rival em controli. I el vull controlar des del joc. I que amb la pilota les ocasions siguin per a nosaltres. I que en un moment determinat també puguem donar la pilota als rivals i que vinguin.»

Santamaría té molts números per rellevar Dani Mallo a la porteria

Raül Agné no va donar pistes sobre l'alineació, cosa habitual si els jugadors no la saben. Tampoc va aprofundir si hi hauria grans canvis, tot i que sí que va descartar parlar de revolució: «Utilitzar aquests termes en una plantilla tan igualada ho trobo absurd. Tots poden jugar, i així passarà durant tota la temporada.» L'onze està més obert que mai, en part perquè les tres derrotes seguides sempre són un argument de prou pes per introduir algunes variacions. Una podria ser a la porteria. Dani Mallo no va caure després de la seva indisposició a Alcorcón, que va significar el debut de Roberto Santamaría. Agné va comentar que no és gens partidari de canviar peces si surten de l'onze per causes de força major, com ara una lesió o una sanció. Després, però, del partit a Granada en què Agné va incidir en les errades en els gols, Mallo podria ser un dels damnificats, i no pas l'únic. De fet, hi ha dubtes en totes les línies, fins i tot a davant, on Despotovic no va estar gens participatiu i Kiko Ratón podria recuperar la titularitat. També s'haurà de veure si el tècnic retoca la línia defensiva i també si introdueix alguna novetat en el doble pivot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)