Més futbol

2a DIVISIÓ A

Despotovic (Girona) en vol més

El davanter serbi ha arrencat el curs amb punteria i treballa perquè la ratxa continuï

Autor de dos gols en la lliga i un en la copa, tots a casa, destaca la feina de Rodri amb els atacants

Ranko Despotovic
DAVANTER DEL GIRONA
«Els davanters mai estem contents, sempre volem fer més gols, és la nostra obsessió. En una lliga tan dura i en què no hi ha gaire ocasions, estic molt content d'haver fet tres gols en nou partits oficials. Penso que no són xifres dolentes»
«Quedar-se sol davant el porter és el més agraït per a un davanter, però no passa sempre. Entre setmana [amb Rodri] busquem alguna situació nova, perquè el futbol és un joc en què mai saps el que pot passar»
«Abans del partit del Valladolid, vaig parlar amb Rodri i em va dir que tindríem algun contraatac per sentenciar el partit, i es va complir»
«Rodri mira els vídeos dels rivals i ens diu com podem aprofitar les nostres condicions. Estic molt content de treballar amb ell. No només jo, crec que tots els davanters n'aprenem molt amb ell»

El davanter del Girona Ranko Despotovic no en té prou. Autor de dos gols en vuit partits de lliga –no va jugar contra el Recreativo– i únic golejador de l'equip en la copa –1-1 contra l'Osca–, el futbolista de Loznica treballa perquè la ratxa continuï. El jugador serbi del Girona ha iniciat la temporada amb punteria. Està a gust a Montilivi, amb els companys i amb els tècnics, i veu que l'equip treballa en la bona línia. Ell espera fer molts més gols. «Els davanters mai estem contents, sempre volem fer més gols, és la nostra obsessió», admet el jugador.

Despotovic ha marcat tres gols, tots tres a Montilivi. Va marcar el 2-0 contra el Vila-real B (5a jornada) i diumenge també va fer el 2-0 contra el Valladolid (9a jornada), amb assistències de Moha i Jandro, respectivament. En la copa, va marcar l'1-0 contra l'Osca després d'un servei de Curto. El jugador va definir dissabte amb un toc de gran qualitat davant el porter Jacobo en una acció d'un contra un.

Tres cops titular.

A Alcorcón (4a jornada), Despotovic havia tingut una clara oportunitat per desnivellar l'1-1, però no va tenir encert. El serbi diu que la rematada final és una elecció personal, però que amb Antonio Rodríguez, Rodri, el segon entrenador del Girona, que treballa molt sovint amb els davanters, es preparen perquè l'equip generi oportunitats.

En la lliga, l'exjugador del Múrcia ha estat tres cops titular (contra el Vila-real B a casa i a Granada i al Ruiz de Lopera) i cinc cops suplent. Ha jugat 284 minuts i ha vist dues grogues. En la copa, va jugar els 120 minuts (incloent-hi la pròrroga) i va fallar el penal decisiu.

Despotovic explica que a Girona té per primera vegada un segon entrenador que havia estat davanter en l'etapa de jugador, l'esmentat Rodri. Destaca la passió amb què l'ajudant d'Agné treballa. «Feia temps que no veia ningú que expliqués les coses amb tanta passió. Ja sé que això no passarà, però ho provarem, ens diu Rodri. I provem una o dues coses i al final sempre en surt alguna durant els partits», diu Despotovic sobre la capacitat de previsió de Rodri.

Dos anys de tres.

Despotovic, d'1m85 i de 27 anys, se sap explicar prou bé en espanyol. L'estiu del 2008 va signar un contracte per tres anys amb el Múrcia i va arribar a l'Estat procedent del Rapid de Bucarest romanès. El descens del conjunt murcià del juny passat, justament amb l'1-1 de Montilivi, va fer que Despotovic acordés la rescissió del'any de contracte que li quedava perquè no podia ocupar plaça d'extracomunitari a 2a B i perquè volia continuar a 2a A.

Antic màxim golejador de la superlliga sèrbia del 2007 amb el Vojvodina (27 gols entre lliga i copa), Despotovic ha estat internacional serbi en dues ocasions, una amb Javier Clemente, el tècnic que el va dur al Múrcia, i una altra amb Miroslav Djukic, l'exdefensa del Deportivo i el València. A Montilivi ha celebrat els seus tres gols aixecant tres dits d'una mà –els dits amb què els serbis fan el senyal de la creu, i també és un senyal de victòria–. Està satisfet que hi hagi una bandera de Sèrbia en els partits de Girona.

ELS DOS ÚLTIMS ANYS DE DESPOTOVIC

SALAMANCA 2009/2010 (24 PARTITS i 4 GOLS)
Campanya menys productiva per al serbi, cedit a Salamanca. Juga 24 partits (i 1.447 minuts), dels quals només 5 de sencers. Actua sempre a dalt, com a únic punta, o al costat de Linares, pitxitxi de l'equip amb 10 gols. Només juga 12 partits en la segona volta, en què no marca cap diana.
Despotovic: «A Salamanca vaig marcar quatre gols en els primers vuit o deu partits [quinze]. Després vaig tenir una lesió molt forta al pubis, una pubàlgia. Vaig passar tres mesos sense entrenar-me i vaig tornar a jugar, però ja no ho vaig fer igual»
MÚRCIA 2008/ 2009 (35 PARTITS i 8 GOLS)
Fitxat del Rapid de Bucarest per 1,5 milions, Despotovic juga 35 partits (i 2.427 minuts) a la Nueva Condomina, dels quals 30 de sencers. El davanter de Loznica marca 8 gols i és el segon màxim realitzador del Múrcia, rere el mig Bruno Herrero, que en fa 10.
Despotovic: «A Múrcia vaig començar molt bé la temporada. Jugàvem amb el 4-2-3-1 i jo era l'únic davanter. Com que els defenses veien que era l'únic que feia gols, vaig passar a tenir-ne tres que em vigilaven, i després ja va ser més difícil»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)