Nàstic

L'últim esglaó de Joan Oriol

El cambrilenc no serà avui a Tarragona amb el Vila-real B perquè ha pujat de nivell en la seva progressió: ja ha debutat a primera

Joan Oriol viu aquesta temporada un pas més en la seva progressió com a futbolista. Aquell jove jugador que va despuntar al seu Cambrils natal i en el qual es va fixar el Nàstic, ha anat pujant esglaons gradualment des que va deixar el club grana l'estiu del 2006, i dissabte passat va debutar a primera divisió. Després de jugar amb el filial del Nàstic, la Pobla de Mafumet, a primera catalana, va passar pel Reus a tercera divisió, pel Gavà a segona B i pel Vila-real B, primer ajudant el filial groc a pujar a segona divisió A i, la temporada passada, a consolidar-lo a la categoria de plata. El bon rendiment de l'any del seu debut a segona A va fer que Juan Carlos Garrido l'incorporés a la plantilla del primer equip per a l'actual temporada.

«Ha valgut la pena.»

Al Vila-real, Joan Oriol ha de competir per un lloc al lateral esquerre amb tot un campió del món, Joan Capdevila, indiscutible en l'equip groc. La jornada passada, però, Capdevila va ser baixa per lesió, la qual cosa va obrir les portes a Joan Oriol, que fins llavors només havia entrat en una convocatòria en la lliga, i encara no hi havia debutat. El cambrilenc va sortir de bon començament al camp del Saragossa, de manera que es va estrenar en la màxima categoria. «El temps que he hagut d'esperar per debutar ha valgut la pena. Agraeixo al mister que hagi confiat en mi i treballaré perquè aquesta situació es repeteixi», explica Joan Oriol, que va completar una bona actuació i va ajudar a la gran victòria dels seus (0-3).

Ell va començar la jugada del primer gol, obra de Senna, i, després del partit, es mostrava exultant: «Estic molt content pel debut, pel resultat i perquè continuem en la lluita per estar a dalt i per entrar en una gran competició com és la lliga de campions. M'he sentit molt còmode i content.» La llàstima és que no va poder acabar el partit per culpa d'un fort cop en una cama per una dura entrada del local Contini, que va veure la segona groga per aquesta acció a 20 minuts del final.

Ja ha jugat a Europa.

La lesió va impedir a Joan Oriol participar en el partit de l'Europa League de dijous contra el Dinamo de Zagreb –Joan Capdevila també va ser baixa–, però el cambrilenc ja havia debutat en la competició europea, ja que va ser titular en la tornada de l'eliminatòria prèvia al camp del Dnepr bielorús. Joan Oriol ha aprofitat la primera oportunitat que ha tingut per jugar a primera divisió mostrant un bon nivell i segur que en tindrà més. El tècnic, Juan Carlos Garrido, hi confia i el valora: «Ho està fent molt bé i cal felicitar-lo, perquè s'ho mereix. La competència en el seu lloc és realment dura, però està treballant molt i estem molt satisfets amb el seu rendiment.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)