1a divisió

Mallorca i Vila-real, el naixement d'una nova enemistat

El Mallorca no perdona al Vila-real que li prengués el lloc en l'Europa League amb una denúncia a la UEFA

Pierre Webó
DAVANTER DEL MALLORCA
No direm que tenim ganes de revenja perquè ens han robat, però sí que es van fer declaracions i hi ha una afició molesta. Ens van prendre per un equip inferior al seu

La normalitat torna al derbi barceloní amb el dinar de directives després de cinc anys sense celebrar-se. Sandro Rosell serà a la nit a la llotja de l'estadi de Cornellà-el Prat en una cordialitat entre dirigents que unes hores abans no s'haurà produït a Vila-real. El Mallorca passa una delicada situació econòmica, i els de la Plana se'n van aprofitar per denunciar-los a la UEFA i prendre'ls el lloc en l'Europa League. I així va néixer una nova enemistat.

La jornada de primera arrencarà dissabte amb un partit tens, però ho serà més el de la segona volta a l'Iberostar Estadi. Segur. I és que la lliga espanyola viu una rivalitat nova, nascuda per problemes de tresoreria. El Mallorca vol venjança. Ho volen els directius, els aficionats i els jugadors, tal com reflectia ahir el davanter camerunès Pierre Webó. «És un partit especial, perquè el Vila-real està jugant una competició que nosaltres mereixíem, però tampoc en tenen la culpa del tot, perquè la UEFA va decidir. No direm que tenim ganes de revenja perquè ens han robat, però sí que es van fer declaracions i hi ha una afició molesta. Ens van prendre per un equip inferior al seu. Va ser un estiu complicat per la llei concursal i se'n van aprofitar per tenir una plaça en la UEFA que a nosaltres ens hauria agradat jugar.»

La motivació dels jugadors té el suport de la directiva, amb la seva actitud. Ni perdonen, ni obliden, així que han pres una decisió sense precedents en la història del club balear: si l'Espanyol i el Barça retrobaran la cordialitat i la normalitat dissabte, el Mallorca i el Vila-real recorreran el camí invers. Se separen encara més fins al punt que no només no hi haurà dinar, sinó que ni tan sols compartiran llotja. Els dirigents mallorquins, que viatjaran tots, seran presents al Madrigal, però no a la zona que habitualment ocuparien. No seran a la llotja perquè els seus homòlegs valencians, segons denuncien en un comunicat: «Van fer declaracions irrespectuoses cap al nostre club, que van ferir profundament el sentiment de l'afició.» Uns dos mil seguidors mallorquinistes es van manifestar contra la decisió de la UEFA l'estiu passat.

Més poder per a Serra Ferrer.

Cal recordar que el Mallorca va fer una temporada de cine, convertint els partits a casa en un calvari per al rival, fins al punt de lluitar per una plaça en la lliga de campions, tot i que es va haver d'acontentar amb l'Europa League en acabar cinquè, a un punt del Sevilla. El club, però, tenia un deute d'entre 50 i 60 milions, que va derivar en una entrada en concurs de creditors al mes de maig, acompanyada d'un posterior canvi d'amos, amb Llorenç Serra Ferrer al capdavant del nou projecte. L'exentrenador del Barça va augmentar ahir el poder al club, al costat de Jaume Cladera i Pedro Terrasa, en obtenir el 29% de les accions de l'entitat de l'exmàxim accionista, Mateo Alemany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)