2a divisió A

El Girona busca a Jerez la victòria a fora que tant se li resisteix

Tanca l'any contra un rival envalentit però de trajectòria força irregular

Agné amaga les cartes, però podria situar Jandro darrere de Despotovic

A diferència dels altres vint equips de segona A, el Girona i el Xerez podran desconnectar de la competició aquesta mateixa nit, un cop hagin disputat el primer duel de la dissetena jornada. Per als gironins, que no guanyen a fora des del 0-1 del 5 de juny a Las Palmas, el parèntesi tindrà un bon gust si obtenen un bon resultat a Chapín, perquè per bé que l'equip defensa les bones sensacions que genera, una relliscada el podria deixar molt a prop de la zona que tothom vol eludir. En canvi, l'efecte que tindria tancar bé l'any seria d'una diferència radical, molt superior al que significaria realment en punts.

Dels seus vuit primers desplaçaments, el Girona n'ha sortit diversos cops enutjat, frustrat o decebut. Sempre, això sí, sense els tres punts al sarró. La victòria se li ha resistit, però no l'equip perd la fe. «Anem a guanyar els partits. No anem als camps de comparsa. Volem jugar, volem més la pilota que el rival i volem atacar», explicava ahir Raül Agné. Tindrà premi la insistència?

El conjunt gironí, que té previst arribar al migdia a Jerez, visitarà Chapín conscient que el rival torna a viure un moment dolç, en zona de fase d'ascens després d'un 0-3 a Las Palmas que fa respectar. L'equip que prepara Javi López, però, ha traçat un camí força intermitent, capaç d'enllaçar quatre triomfs però també de perdre a casa contra l'Osca (1-3) i empatar-hi sense gols contra el Ponferradina. «Té un bon potencial, juga amb ritme i és intens», va explicar Agné, centrat a evitar que els seus no pensin de manera anticipada en les vacances. «Tinc una experiència força dolenta de l'any passat [el Recre va perdre 2-0 al camp de l'Hèrcules], però aquests tenen un altre perfil i estan ben mentalitzats.»

Sense dos puntes.

El Girona es presentarà a Chapín sense els seus dos davanters més utilitzats, Roberto Peragón i Kiko Ratón. El tècnic, Raül Agné, no va voler revelar com cobrirà les absències: «Ho tinc clar, però ja ho veureu. Potser juguem sense davanter centre... El Barça va guanyar així el Madrid.» Tot i que té jugadors per mantenir el 4-4-2, amb Víctor Curto i Despotovic al davant, el més probable és que mantingui el tortosí a la banqueta –no hi tindria cap més punta– i situï Jandro darrere del serbi. L'asturià faria d'enllaç en la posició que més li agrada i que ha tastat en diversos partits, sense anar més lluny, durant la segona part de dissabte passat, contra el Celta. Amb la reubicació de Jandro, Moha entraria a l'esquerra. El de Mequinensa no va haver de prendre cap decisió respecte a la convocatòria, perquè té divuit jugadors justos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.