2a divisió A

2a DIVISIÓ A

Keko no vindrà sol

El mig es desvincula del Cartagena i confia ser avui a Girona per entrenar-se

El club té molt avançada una segona incorporació, que també serà imminent

Aquest matí aterrarà a Riudarenes un altre xinès, el punta Tan Tiancheng

Sergio Gontán, «Keko»
MIGCAMPISTA
«Per a mi és un projecte il·lusionant. Espero poder ajudar el Girona aquests pròxims cinc mesos i que l'equip es beneficiï de la meva arribada»
«Si no m'ha anat del bé a Cartagena, serà per culpa meva. No és que no hagi rendit prou per l'excessiva pressió. Al principi jugava, i un dia de cop, vaig deixar de fer-ho»

El migcampista Sergio Gontán, conegut futbolísticament per Keko, ja té les maletes fetes –ahir es va desvincular del Cartagena– i avui serà a Girona. El mig, que pertany a l'Atlético de Madrid, arribaria com a cedit fins a l'estiu. Possiblement, Keko, de 19 anys, no serà l'únic reforç que aterrarà en les properes hores. El club té avançada una segona incorporació que podria fructificar entre avui i demà i que vindria amb unes condicions diferents: el jugador, també jove, seria propietat del Girona i amb un contracte més enllà del 30 de juny.

Keko, assessorat per més d'un representant, va explicar ahir al vespre que no sabia si s'entrenaria al matí o a la tarda amb el seu nou equip. Va donar per fet, però, que jugaria a Montilivi. Keko és un jugador dretà que tant pot actuar d'extrem dret com d'extrem esquerre. Destaca per la seva velocitat.

A Cartagena, Keko, de 19 anys, va tenir la confiança de Juan Ignacio Martínez els dos primers mesos de competició. El madrileny va jugar com a titular sis dels primers vuit partits de lliga (amb 2 victòries, 3 empats i 3 derrotes del seu equip). L'última jornada que va disputar sencera va ser la cinquena: Cartagena-Còrdova (1-2). Posteriorment, només seria titular un cop més (a Huelva, en la dotzena jornada). El jugador ha vist els dos últims partits del Cartagena des de la graderia.

Keko ha estat internacional espanyol des dels 16 als 19 anys. L'estiu passat, era el capità del combinat espanyol que va ser subcampió d'Europa sub-19 a França. Keko era un dels titulars habituals de l'equip de Luis Milla i company de Thiago i Bartra (Barça), Canales (Madrid) i Muniain (Athletic), entre d'altres.

Un altre xinès.

Com si fos un déjà vu, la història de la setmana passada es repetirà avui a Riudarenes. Hi arribarà un altre xinès, de nom Tan Tiancheng, que té 19 anys i, com Wang Fei, també milita en la màxima divisió del seu país. Tiancheng milita en el Bejing Guoan i juga de davanter. El jugador asiàtic participarà en la primera sessió del dia –a 2/4 d'11 a Riudarenes–. El Girona també s'entrenarà a la tarda (a 2/4 de 5) a Montilivi.

LA FITXA

Sergio Gontán Gallardo, «Keko»
Naixement:
28-12-1991, Madrid.
Posició:
extrem dret o esquerrà.
Alçada i pes:
1m72 i 68 quilos.
Etapa de formació:
Atl. de Madrid.
Temporada 2008/09:
Amb 16 anys i 307 dies, es converteix en el jugador més jove a debutar en competició oficial amb l'Atlético de Madrid, en un partit de copa a Oriola.
Temporada 2009/10:
Debuta a primera divisió amb l'Atlético i al gener és cedit al Valladolid, en què també juga a primera.
Temporada 2010/11:
Cedit al Cartagena, que en prescindeix tot i haver jugat 14 partits (697 minuts i un groga).
Selecció espanyola:
Ha jugat amb la sub-16, la sub-17, la sub-18 i la sub-19. Subcampió d'Europa a Caen, l'estiu passat, com a capità. TEMPORADA EQUIP PARTITS (GOLS) 2009/10 Atlético (1a) 1 (0) 2009/10 Valladolid (1a) 13 (0) 2010/11 Cartagena (2a A) 14 (0)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)