2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA-NÀSTIC

Temps era temps

En l'etapa de jugador a Binéfar (2a B), Raül Agné va tenir d'entrenador Joan Carles Oliva, que va ser destituït i rellevat pel germà del tècnic del Girona

Raül Agné
ENTRENADOR DEL GIRONA I EXDEFENSA DEL BINÉFAR (1998-2000)
«Vaig tenir l'Oliva d'entrenador els primers mesos al Binéfar, a principis de temporada. Però els resultats no van anar bé i el club va decidir canviar de tècnic»
«Era un entrenador molt metòdic en el treball diari. Li agradava tenir-ho tot controlat [...] Mariani va ser company meu, jo jugava de central i ell, de mig»
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC I EXTÈCNIC DEL BINÉFAR (1999)
«Raül Agné no ha canviat gaire. Com a jugador ja era com és ara d'entrenador: molt exigent, molt competitiu i molt professional. Quan compartia vestidor amb la resta, esperonava moltíssim tothom i, com a tècnic, fa el mateix»
«Va marxar des de molt jove de casa. Ha viscut el futbol en totes les etapes i no ho ha tingut fàcil. És un caràcter guanyador que contagiava molt els jugadors. Això ha marcat el seu desenvolupament com a entrenador»
11
PARTITS
va dirigir Oliva a Raül Agné el curs 1999/2000. El Binéfar va fer fora el tècnic amb el 0-1 contra l'Athletic B.

Quan el 31 d'octubre de 1999, el Binéfar, del grup II de segona B, va perdre contra l'Athletic de Bilbao B (0-1) el tercer partit seguit, la directiva del conjunt aragonès va destituir l'entrenador. Amb 11 punts de 33 (tres victòries, dos empats i sis derrotes), el tècnic, Joan Carles Oliva, va ser destituït. Aquells dos mesos a l'estadi de Los Olmos, Oliva, que havia estat molts anys al Lleida, va dirigir un jugador conegut, Raül Agné. Agné i Oliva s'enfrontaran demà en el Girona-Nàstic de segona A.

L'any 1999, les coses no li van funcionar, a Joan Carles Oliva, que també ha entrenat l'Alavés, el Barbastre, el Terol i el Vilareal B, entre d'altres. «[Per quin tipus de futbol apostava Oliva? Ofensiu? Defensiu?] No m'agrada definir els tècnics així. Era un entrenador molt treballador i metòdic», comenta Agné sobre el tècnic grana.

Abans de penjar les botes com a futbolista el 2003 i començar la trajectòria d'entrenador a Peralada, el Binéfar va ser el segon equip aragonès de l'Agné jugador. Havia deixat de jove la seva ciutat, Mequinensa, a la Franja de Ponent, per anar a Saragossa. A la capital aragonesa, va jugar uns anys al Saragossa B. El 1993 va arribar a Montilivi per a la primera etapa de futbolista (1993-1995). Posteriorment, Agné militaria al Figueres (1995-1998), el Palamós (2000-2002) i el Girona (2002-2003).

Agné, de 40 anys i establert a l'Alt Empordà des de fa temps, va fer un parèntesi a les comarques gironines per jugar dos anys a Binéfar (1998-2000). «Per raons familiars», precisa. Agné va sovint a Mequinensa, d'on és la mare d'Oliva, nascut a Lleida fa 47 anys. «El primer any a Girona a 2a B va ser espectacular i, des de llavors, l'evolució com a tècnic ha estat molt bona», diu Oliva, d'Agné.

Agné va jugar 59 partits en dos cursos a Binéfar, a 79 quilòmetres de Mequinensa. El conjunt aragonès havia pujat a segona B el 1998 amb David Rodrigo de tècnic i amb Agustín Abadía fent les seves últimes incursions per la banda.

Un tàndem a la banqueta.

Un tàndem de tècnics, format per Vidal Agné i Agustín Abadía, va rellevar Oliva el novembre de 1999. Vidal Agné és el germà del tècnic del Girona –ara dirigeix el Mollerussa– i Abadía, antic jugador del Compostel·la, va iniciar llavors la trajectòria de tècnic. «Abadía havia estat company meu l'any abans [el curs 1998/1999] i va ser llavors el tècnic. Crec que és una enciclopèdia del futbol i n'he après molt, d'ell», comenta Agné. Abadía va entrenar el Girona a segona B entre l'agost del 2003 i l'octubre del 2004.

Al Binéfar, Agné va ser company d'Ismael Mariani, actual ajudant d'Oliva al Nàstic de Tarragona. «A Agné se li veia que ja era una mica un tècnic, ja donava ordres al camp.» El tècnic lleidatà va jugar dues campanyes al Binéfar, i en la segona (2000/2001), encara amb Agné i Abadía de tècnics, l'equip es va salvar en la promoció de permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)