2a divisió A

2a DIVISIÓ A

L'Osca acusa Raül Agné de generar un problema del no res i de sentir incomoditat per la llengua

El club aragonès l'erra i afirma que el tècnic del Girona es va negar a respondre en castellà

La Sociedad Deportiva Huesca va posar més llenya al foc ahir al matí sobre l'incident del tècnic del Girona, Raül Agné, a la sala de premsa de l'estadi d'El Alcoraz, dissabte al vespre. En un comunicat al seu lloc web, el club aragonès demana disculpes als mitjans locals i estatals i censura el comportament d'Agné, però s'equivoca a afirmar que es va negar a respondre en castellà. En un comunicat de tres paràgrafs, el club que presideix Fernando Losfablos afirma que l'entrenador genera un problema del no res.

La jornada de descans de la plantilla no va apaivagar ahir els ecos de la breu roda de premsa d'Agné. En el comunicat (vegeu imatge adjunta), l'Osca lamenta «la fugida» del tècnic mequinensà. El club blaugrana critica Agné. «Es va negar a contestar en castellà les preguntes dels mitjans catalans, cosa que suposava que els mitjans locals no entenguessin les seves respostes.»

Dissabte al vespre, després del 0-1, Agné va respondre en castellà tres preguntes de periodistes locals. En aquell moment, el tècnic de la Franja de Ponent va començar a respondre en català, però a un periodista d'Osca es va queixar. L'informador va insistir en les queixes i Agné se'n va anar «per educació i civisme», va comentar.

L'Osca no entra en matisos ni en detalls, però en el comunicat en el web sosté que Agné se sent incòmode per la llengua. «L' entrenador, nascut a Saragossa [Mequinensa], sembla que té certa incomoditat o necessitat de justificació amb l'idioma.» El gerent de l'Osca, Raúl Ojeda, va preferir no opinar sobre l'incident d'Agné. «L'opinió del club és el que està escrit en el web», va dir Ojeda, exporter del Lleida i que treballa a l'Osca des de fa cinc anys.

Igual que diumenge, Agné va rebre ahir moltes mostres de suport a través de les xarxes socials i d'articles en els webs. Al Facebook, el grup de suport «a l'entrenador del Girona per expressar-se en català» ja superava els 12.200 seguidors.

Grups polítics amb Agné.

Més d'un grup polític va donar suport a Agné. El president de Solidaritat Catalana per la Independència, de Joan Laporta, va dir al matí a Catalunya Ràdio que donava «suport total» al tècnic. La candidata d'Esquerra a l'alcaldia de Girona, Blanca Palmada, va enaltir el coratge i la personalitat d'Agné. Així ho va fer saber Palmada en una trobada a Montilivi amb el president, Ramon Vilaró. Palmada es va fer sòcia, amb el carnet número 6.600. Reagrupament sosté que Agné reforça la catalanitat del club i demana que l'afició li tributi una gran ovació divendres contra l'Alcorcón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)