2a divisió A

2a DIVISIÓ A

Jose, un valor emergent

El lateral del Girona s'ha acostumat no tan sols a defensar sinó a atacar des de la banda

Amb Jandro jugant per dins, el de Germans Sàbat té llicència per sorprendre el rival

Jose Martínez
DEFENSA DEL GIRONA
«Amb aquesta variació en el sistema Jandro té més tendència a jugar per dins i tinc el carril per pujar fins que el físic respongui i vigilant també al darrere. M'hi trobo a gust»
«La intenció no és córrer per la banda i pujar amb la pilota, sinó que és moure'm sense i aparèixer per sorpresa»
Toni Masferrer
PREPARADOR FÍSIC DEL GIRONA
«A Jose, no el descobriré jo ara. Té un potencial físic molt i molt elevat. Abans potser era menys resistent, però ara que té més projecció en atac també té la força molt elevada»
«Per genètica, per fibres musculars, els jugadors són forts o bé resistents en general. En Jose té valors de força i de resistència molt i molt elevats. En general, els jugadors, si tenen les dues coses, presenten uns nivells mitjans»
8
partits
seguits ha enllaçat Jose en el Girona. La seva millor sèrie és del curs passat: 15 (entre la 19a i la 33a jornada).

Amb 83 partits a segona A, el defensa Jose Martínez és un valor emergent. En les últimes setmanes el lateral dret s'ha convertit en un recurs més del Girona a l'hora d'atacar. I no pas perquè jugui d'extrem o de davanter centre, sinó perquè corre la banda per defensar i, com a novetat, per atacar. Pel davant seu, Jandro comença a prop de la línia de fons però es mou cap a la zona ampla per tocar més pilota i ajudar en la creació. Això fa que generi un espai a la banda que aprofita Jose, incorporat a l'atac.

Com ja havia fet a Osca (0-1) i en anteriors partits a casa, Jose va recular i va atacar contra l'Alcorcón (3-1). En el primer minut del partit de divendres, Jose ja era un jugador atacant més. «Són equips que potser es repleguen més i podem pujar a més. M'hi trobo a gust. Abans també pujava, però no se'm veia tant perquè corria la banda, al costat de l'interior, però potser no intervenia en la jugada. Ara amb Jandro pel centre, se'm veu més perquè tinc tot el carril», explica Jose, que ha actuat en 17 partits (1.500 minuts).

«Ni un entrenament.»

El jugador del barri gironí de Germans Sàbat-Taialà ha encadenat vuit partits sencers. És la tercera millor ratxa des que juga a segona A amb el Girona. El curs passat en va encadenar 15 (entre la 19a i la 33a jornada) i fa dues campanyes no es va perdre cap duel de la 21a fins a la 31a jornada, és a dir, va jugar onze jornades seguides. «En la primera volta, havia tingut petites lesions que no eren greus que no em deixaven agafar el ritme. Ara he començat bé l'any i no m'he perdut ni un entrenament», diu Jose. L'exjugador del Peralada ha participat en les recents vuit jornades d'imbatibilitat de l'equip (18 punts de 24).

El preparador físic, Toni Masferrer, ha treballat amb Jose molts anys, tant ara a Montilivi com a divisió d'honor juvenil a Vilobí. Destaca que Jose, de 27 anys, té uns nivells molt alts de resistència i de força. Jose està en forma, entre altres raons perquè en la primera volta va jugar menys. «Hem de controlar els jugadors amb més minuts, ja sigui amb menys entrenaments o menys tasques. Jose potser està millor perquè ha jugat menys i ara va de pujada», diu Masferrer, que valora la bona feina del defensa fins i tot en els entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)