Internacional

EUROPA LEAGUE

SETZENS DE FINAL (TORNADA)

El Vila-real recupera el tacte

Els grocs capgiren l'eliminatòria en deu minuts per emmarcar, liderats per Borja Valero

L'entrada de Cavani encongeix el cor d'un Madrigal que va viure la nit màgica esperada

VILA-REAL

2

NÀPOLS

1

VILA-REAL:

Diego López, Mario, Gonzalo, Musacchio, Capdevila, Bruno, Borja Valero, Cani (Gullón, 80'), Cazorla (Català, 78'), Rossi (Marco Rubén, 89') i Nilmar.

NÀPOLS:

De Sanctis, Zúñiga, Campagnaro, Víctor Ruiz, Cribari (Mascara, 82'), Dossena, Yebda (Pazienza, 64'), Sosa (Cavani, 52') i Lavezzi.

GOLS:

0-1 (17') Hamsik. 1-1 (43') Nilmar. 2-1 (45') Rossi.

ÀRBITRE:

Cuneyt Cakir.
T.G.:
Campagnaro, Víctor Ruiz, Yebda, Hamsik, Nilmar, Cazorla, Capdevila i Musacchio.
T.V.:
Cap.

El Vila-real va recordar les seves essències quan el més lògic hauria estat ofuscar-se. L'empenta inicial d'un Nàpols amb Lavezzi com a punta de llança i el gol de Hamsik fruit d'una badada col·lectiva convidaven els grocs a buscar l'èpica, el camí més ràpid cap a la porteria de De Sanctis. Però per sort, encara hi ha equips com aquest, que en moments de frenesí és capaç de fer prevaler el cervell abans que el cor.

Liderat per un Borja Valero superlatiu, l'equip de Juan Carlos Garrido es va plantar davant el mur defensiu napolità, ahir amb Víctor Ruiz debutant, i el va anar minant amb el seu joc interior. De les botes del jugador criat al planter del Madrid van néixer les dues alegries del Madrigal. Primer amb una pilota a l'esquena de Hamsik, en posició de lateral esquerre, que va aprofitar Nilmar per batre De Sanctis amb un xut sec, creuat i ras que va entrar inapel·lable, fregant un dels pals de la porteria napolitana. El Vila-real creixia amb passos gegantins i, llevat d'algun contraatac de Lavezzi, tenia el partit a les mans.

I una altra vegada Borja Valero va marcar el ritme dels castellonencs, assistint a l'esquerra en un contraatac un Giusseppe Rossi desmarcat amb qui s'aliaria la sort per consolidar la remuntada groga abans del descans. El xut de l'italià va topar amb el peu d'un Zúñiga desesperat per allunyar el perill amb tan bona fortuna per als castellonencs que va acabar al fons de la porteria d'un De Sanctis ja batut, agafat a contrapeu per l'inesperat rebot.

La sort somreia el Vila-real que, per moments, va recuperar l'alegria en la circulació de la pilota, la mateixa que havia perdut en els últims partits i que els havia reportat la primera mala ratxa de la temporada.

Factor Cavani.

El rellotge els jugava en contra i els napolitans es van aferrar a l'entrada del davanter uruguaià per donar un últim cop d'efecte a l'eliminatòria. Suplent pensant en el partit de lliga contra el Milan, l'espigat davanter va correspondre a la fama que l'acompanya aquesta temporada amb un gran repertori de desmarcades i rematades que sí que va semblar que intimidaven un Vila-real que va saber patir les últimes envestides dels partenopeus. Totes del davanter charrúa, a qui el pal va privar d'una altra diana salvadora, hauria estat l'enèsima aquest curs, i que deixa el Nàpols sense competició europea, empantanat ja només en la seva feixuga lluita per la Serie A.

El Vila-real, per contra, va mostrar caràcter i bon paladar. I amb el triomf alimenta l'ànsia per estrenar la seva vitrina.

ELS PARTITS

Europa League
Setzens
CSKA Moscou - PAOK
1-1 (1-0)
Porto - Sevilla
0-1 (2-1)
Sp. Lisboa - Rangers
2-2 (1-1)
Liverpool - S. Praga
1-0 (0-0)
Spartak M. - Basilea
1-1 (3-2)
Zenit - Young Boys
3-1 (1-1)
PSV - Lilla
0-0 (2-2)
Leverkusen - Metalist
2-0 (4-0)
Vila-real - Nàpols
2-1 (0-0)
Ajax - Anderlecht
2-0 (3-0)
Braga - Lech Poznan
2-0 (0-1)
D. Kíev - Besiktas
4-0 (4-1)
M. City - Aris
3-0 (0-0)
Twente - Rubin K.
2-2 (2-0)
Stuttgart - Benfica
0-2 (1-2)
PSG - BATE
0-0 (2-2)
Europa League
Vuitens
Benfica - PSG
Dinamo de Kíev - Manchester City
Twente - Zenit de Sant Petersburg
CSKA Moscou - Porto
PSV Eindhoven - Glasgow Rangers
Bayer Leverkusen - Vila-real
Ajax - Spartak de Moscou
Liverpool - Sporting de Braga

Una altra vegada les tanques del Madrigal

S.H

A Vila-real, l'eufòria de l'afició visitant va tornar a desfermar el nerviosisme per la caiguda d'una tanca, com ja va succeir l'any 2004, quan un gol de Claudiu Raducanu va provocar la lesió de diversos aficionats de l'Espanyol. Ahir va ser després del gol inicial de Marek Hamsik, quan un parell de desenes d'aficionats napolitans es van acostar al màxim al terreny de joc per celebrar-lo amb l'eslovac i van exercir tanta pressió sobre la tanca que van acabar caient a la gespa del Madrigal.

El Liverpool i el Rangers pateixen per passar

S.H

El 0-0 collit a Praga obligava el Liverpool a fer-se fort a Anfield per continuar viu en la que és l'única competició que els podria salvar d'una temporada mediocre. Sense Steven Gerrard, Luis Suárez ni Andy Carroll, el conjunt que dirigeix Kenny Dalglish va patir més del compte per superar l'Sparta de Praga i no va ser fins al minut 85 que Kuyt va trobar el gol de l'accés en el servei d'un córner. A l'estadi José Alvalade de Lisboa, un gol d'Edu en l'ocàs del partit va donar l'eliminatòria a un Rangers que va superar l'Sporting pel valor doble dels gols lluny de casa (2-2). No va fallar el Manchester City, que amb dos gols del bosnià Edin Dzeko i un de Touré Yaya va liquidar l'Aris de Salònica (3-0). Qui no va poder passar va ser el Lech Poznan de José Mari Bakero, que va caure clarament a Braga (2-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)